Szüreti fesztivált tartottak Mogyorósbányán

Szeptember 18-án, szombaton rendezték meg a több évtizedes hagyománnyal bíró Mogyorósbányai Szüreti Mulatságot, amelyen az eső sem ronthatta el a jó hangulatot. A színpadot ezúttal a pincéknél állították fel, ahol az érdeklődők többféle bort is megkóstolhattak.

A rendezvényen Havrancsik Tibor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd méltatta azokat a lovasokat és kocsisokat, akik részt vettek a szüreti felvonuláson. Ezután többek között arról beszélt, hogy fontosnak tartják a szlovák hagyományok ápolását, így a kulturális műsor keretében a helyi óvodások és iskolások népviseletbe öltözve olyan produkciókat adtak elő, melyekben szlovák népdalok is elhangzottak.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője ismertette, hogy mintegy egymillió forintos állami támogatást kapott az önkormányzat a rendezvény megtartására, majd kiemelte, hogy a kormányzat számára fontos az identitás és a hagyományápolás. Kitért arra is, hogy a településen fokozatosan megszépülnek az önkormányzati, az egyházi és a magántulajdonban lévő ingatlanok és örömtelinek nevezte, hogy végre megújult a falu bekötőútja is. Hangsúlyozta továbbá: nem csak a gazdaság élénkítéséről és a fejlesztésekről kell beszélni, hanem arról is, hogy mi az élet sava-borsa és hogy hogyan éltethetjük a közösségeket is.

A gyermekműsor után Dr. Völner Pál és Havrancsik Tibor jelképesen megcsapolta a hordót, majd közösen felkeresték a Vachaja József nevével fémjelzett pincét, ahol tulajdonképpen megalakult a Mogyorósbányai Borbarátok Egyesület.

A helyszínen Havrancsik Tibor Mihály, korábbi polgármester, a szervezet elnöke egy oklevéllel és egy üveg borral kedveskedett a térség országgyűlési képviselőjének, aki tiszteletbeli tagja az egyesületnek.

A rendezvény ezzel nem ért véget, hiszen színpadra lépett a Mogyorósbányai Fúvószenekar, majd Boglárka, Betty Love, az UFO Update, Erős Vs Spigiboy felelt a hangulatért, a szüreti fesztivál pedig a Sláger Discoval zárult.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!