Veszélyes fákat vágnak ki a kesztölci Erzsébet parknál

Szeptember 20-án az erdészeti hatóság engedélyével megkezdődtek a fakivágási munkálatok az Esztergomi utca végén az Erzsébet parkban és a Major utca végén a régi buszfordulónál – közölte a kesztölci önkormányzat.

A község vezetése szerint az elöregedett és balestveszélyes fák eltávolításának szükségességét szakértői vélemények támasztják alá. A nyárfák kivágása már több éve megkezdődött, a folytatás pedig azért vált sürgőssé, egyben szükségszerűvé mert egyes példányok még rosszabb állapotba kerültek.

Szeptember 21-én, kedden terepszemlét tartottunk a településen: láttuk, hogy a Major utca végén több fát is kivágtak már, melyeknek törzse is visszaigazolja, miért volt már időszerű a beavatkozás. A munkálatokat a Pilisi Parkerdő munkatársai végzik. A kivágott fák helyére az önkormányzat a hagyományok ápolása érdekében hársfákat szeretne majd ültetni.

„Kérjük a bármilyen formában arra közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett területen. A munkálatok befejezéséig szíves türelmüket és megértésüket kérjük!” – tette hozzá az önkormányzat.

(Forrás: kesztolc.hu)

(Kép: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!