Győzelemmel kezdte az új szezont az Esztergom

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Győzelemmel kezdte az új szezont az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata: az NB-es bajnokság első fordulójában a Tatabányai SC-t fogadták és 15-10-es félidei eredményt követően 36-22-re múlták felül a megyei riválist.

Az Esztergom számára jól sikerült a felkészülési időszak, melyben összesen négy edzőmérkőzést játszottak. A csapat egyben maradt, a keret annyiban változott, hogy Osvald Zsanett anyai örömök elé néz, így ő a továbbiakban a klubnál szakosztályvezetői pozíciót lát el, míg Valovics Nóra visszatért a szülési szabadságról.

Továbbá Lovász Brigitta és Katona Lilla személyében két játékost is igazoltak a most már riválisnak számító Dunakeszi csapatától. Előbbi szélsőként és irányítóként, utóbbi pedig átlövőként segítheti a csapatot. Mezőségi Irén edző elmondta, hogy az idei évben egyértelműen az első hely megszerzése a cél. Erre jó esély van, hiszen a tavalyi aranyérmes gárda minden bizonnyal kellő motivációt érez a címvédésre.

A 2021/22-es szezon csapata (Fotó: Hauszknecht Dani)

Az új szezon első meccsét a Tatabánya ellen vívták: mivel jól ismerik már a csapatot, így tudták, hogy mire és kikre kell jobban odafigyelni. A tavalyi gólkirálynő Pócos Karina és a beállósuk, Nagy Zsuzsanna azok, akik meghatározóak a tatabányai keretben, rájuk nagyobb hangsúlyt fektettek.

A hétvégi bajnokin a Tatabánya az első félidőben kimondottan jól játszott, a második játékrészre viszont elfáradtak. Végig az Esztergom diktálta a tempót és a házigazdák irányították a mérkőzést. A kezdeti hibáktól eltekintve jól játszottak, sikerült több felállást gyakorolni és a végén nagyarányú győzelmet arattak. Kiemelendő, hogy a második félidőben volt egy periódus, amelyben az Esztergom kilenc (!) gólt szerzett, míg a Tatabánya egyszer sem talált be.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 36:22 (15:10) Tatabányai SC

Gólszerzők: Ábrahám Szilvia 11, Valovics Nóra 6, Takács Angéla 5, Csiki Renáta 4, Katona Lilla 3, Barczi Anna és Tóth Borbála 2-2, Horváth Mónika, Lovász Brigitta és Törőcsik Zsófia 1-1 találatot szereztek.

Mezőségi Irén: -Vártuk már a bajnoki nyitányt. Lendületesen, jól játszott a csapat. Azt hiszem így kell indítani egy szezont. Kisebb változásokkal ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Gratulálok a csapatnak!

(Fotók: Hauszknecht Dani/Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!