Új járda, kút és urnafal is készül a Belvárosi Temetőben

„Kedves Esztergomiak! Felújítási munkálatok kezdődtek a Belvárosi Temetőben. Az idén megvalósuló első ütemben új utak, járdák és kutak is készülnek a temető egy részén” – közölte közösségi oldalán Hernádi Ádám.

Szeptember 23-án elmentünk a helyszínre, hogy megnézzük, hol tartanak a munkálatok. A zsidó temető felőli oldalán található bejáratnál munkagépekkel láttak neki a felső talajréteg eltávolításának. Információink szerint a kapunál egybefüggő térköves terület jön létre, ami csatlakozni fog a meglévő köves járdához. A sírok között a hegy felé pedig mintegy negyven méter hosszan építenek térköves járdát.

Esztergom polgármestere a beruházás kapcsán megjegyezte: a mostani munkálatokkal párhuzamosan egy új urnafalat is kialakítanak. Ez nem meglepő, hiszen a Magyar Falu Programban a környékbeli kistelepüléseken is építettek urnafalakat, mivel mindenhol szeretnének igazodni a változó temetkezési igényekhez.

„Célunk az, hogy mindenszentek napján már egy rendezettebb temető várja majd a szeretteikhez kilátogatókat” – tette hozzá Hernádi Ádám.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala/Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!