Párkány felől jött az orrfacsaró bűz

Szeptember 23-án, csütörtökön és 24-én, pénteken is orrfacsaró bűz terjengett Esztergomban. Egyesek úgy vélték, hogy valamelyik üzemben történhetett valami, míg mások szimplán mezőgazdasági tevékenységre gyanakodtak. A talányra végül a Párkányi Városi Hivatal adta meg a választ.

Néhány évvel ezelőtt Esztergomban, sőt a Duna mentén több településen is érezni lehetett kellemetlen szagokat. Akkor ki is derült, hogy Máriahalom-Úny térségében éppen csirketrágyát szórtak ki a földökre, a szélirány pedig úgy változott, hogy messzire elvitte az „illatokat” és itt is érezni lehetett a bűzt.

Most is sokan gyanakodtak, hogy biztosan abból az irányból jön a szag, csakhogy a Párkányi Városi Hivatal szeptember 24-én, pénteken tájékoztatást adott arról, hogy bűzzel kapcsolatban több lakossági panasz is érkezett hozzájuk.

„A helyzet felmérése során megállapítottuk, hogy szerves trágya kijuttatása folyik a környező mezőgazdasági területeken. A helyzetet konzultáltuk a Nyitrai Mezőgazdasági Központi Ellenőrző és Vizsgáló Intézettel, amely megerősítette, hogy ez a módszer megfelel a szokásos eljárásnak, és néhány nap múlva a kellemetlen szag eltűnik.” – olvasható a közleményben.

(Forrás: Hídlap/Párkányi Városi Hivatal)

(Képek: Párkányi Városi Hivatal)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!