Átadták a bajóti rendezvényteret

Szeptember 25-én, szombaton avatták fel Bajót új közösségi terét: az Interreges pályázat keretében elnyert összegből egy többfunkciós rendezvénytér létesült a művelődési ház melletti területen. Dr. Völner Pál méltatta a helyi önkormányzatot és Tóth Zoltán polgármestert, hiszen rendre élnek a pályázati lehetőségekkel.

Az eseményen Tóth Zoltán köszöntötte a jelenlévőket, majd arról beszélt, hogy lényegében a pandémia berobbanása óta, vagyis 2020 márciusa óta en tarthattak rendezvényeket. Aztán természeti csapások sújtották a falut, öt villámárvíz pusztított Bajóton és jelentős károk keletkeztek.

Mindezek ellenére kitartottak, sőt keményen dolgoztak: dr. Völner Pállal, a térség országgyűlési képviselőjével együtt sokat tettek azért, hogy a pandémiás időszakban is megvalósuljanak fejlesztések. Örömmel számolt arról, hogy dr. Völner Pál is felkarolta az ügyet, az ő közbenjárása révén pedig a hatóságok, vízügyi szakemberek is támogatták a kezdeményezést, így a jövőben rendezni fogják a patakmedert is.

Említette, hogy tavaly a Magyar Falu Program keretében járdát építettek a Szabadság utcában, felújították a Bottyán János utca egy szakaszát, valamint elkészült a piactér és a most felavatott rendezvénytér is. Tóth Zoltán megjegyezte azt is, hogy az iskola melléképülete új tetőt kapott és felújítás alatt áll a főépület bejáratához vezető lépcső is. Jelenleg előkészítés alatt van a várva várt csapadékvíz-elvezetési pályázatuk, és a közeljövőben az iskola napközije is megújul.

„Polgármester úr beszéde hallatán úgy gondolom, hogy jó dolog Bajóton polgármesternek lenni, és jó dolog Bajóton élni, mert arányaiban ennyi fejlesztés azt hiszem, hogy mindig vállalható, és mindig azt jelzi, hogy aktív a vezetés, aktív a hivatalnak az apparátusa. És azt is tudom, hogy amikor pályázati lehetőségek vannak, valóban mindig, ahol csak lehet, elindulnak” – hangsúlyozta dr. Völner Pál.

Beszélt továbbá arról is, hogy régóta várt fejlesztésként megújul a falun átvezető főút, továbbá kiemelte, hogy az 1125-ös úton Bajna irányába is újabb szakaszt láttak új burkolattal. Kitért a záportározó fontosságára is, amellyel megelőzhetők a villámárvizek és a pusztítások. Végezetül jó szórakozást kívánt a jelenlévőknek.

A köszöntők után a Kroonos Kvintett zenekar lépett fel, majd az este folyamán a Szalai Band játszott a bajótiaknak.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!