Kormányzati források felhasználásával vált élhetőbbé Kóspallag

„Kóspallag egy falu a Börzsöny tetején, de évről évre egyre otthonosabb falu. Ehhez hozzájárulnak a kormányzati támogatások is” – jelentette ki szeptember 27-én, hétfőn közösségi oldalán Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ismertette, hogy a gyönyörű környezetben fekvő településen az egyik legfontosabb fejlesztés az óvoda felújítása, illetve az óvoda udvarán elhelyezett játékok beszerzése volt, ugyanakkor ki kell emelni azt is, hogy energetikailag sikerült korszerűsíteni az iskola, a művelődési ház és az egészségház épületét is.

„Egyházi támogatások is érkeztek mind a közösségi tér, mind pedig a templom felújítására. Sportpark kialakítására, falubusz beszerzésére szintén támogatásokat kapott Kóspallag, úgymint orvosi eszköz beszerzésre, vagy útfelújításra is. A rászorulók többször is tűzifa támogatást kaphattak. Civil és egyházi programok is kormányzati támogatásban részesültek, de arra is jutott pályázati forrás, hogy a település környéki illegális hulladéklerakókat felszámoljuk.” – mondta a politikus.

Rétvári Bence közösségi oldalán közzétett videóban Plachi Attila polgármester is szerepel, aki többek között összefoglalta, hogy az elmúlt években Kóspallagra rengeteg kormányzati forrás érkezett, összesen 357 millió forintot tudott felhasználni a település különböző fejlesztésekre. Remélik, hogy a jövőben ez a tendencia folytatódni fog, és együtt tudnak tenni egy élhetőbb, jobb Kóspallagért.

(Forrás: Rétvári Bence közösségi oldala)

(Borítókép: kóspallagi óvoda udvara)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!