Egyedi, borosüveg formájú kupakgyűjtőt helyeztek ki Piliscséven

Pilismarót, Esztergom és Dorog után térségünk újabb településén nyílik lehetőség arra, hogy egy jótékony cél érdekében leadhassuk a PET-palackok műanyag kupakjait. Piliscséven a községháza előtt helyezték el a kupakgyűjtőt, ami megjelenésében igazán különlegesnek számít.

Az utóbbi években jelentősen nőtt azon akcióknak a száma, amelyek keretében kupakokat gyűjtöttek egy-egy, segítségre váró gyermeknek. Jó hír, hogy térségünkben is van már lehetőség arra, hogy szervezetten összeszedjék a kupakokat, sőt Pilismaróton, Esztergomban és Dorogon szív formájú tárolót helyeztek ki. Így nem a kukában landolnak, hanem újrahasznosítják őket.

A piliscsévi önkormányzat most örömmel számolt be arról, hogy a faluközpontban is le lehet már adni a kupakokat. Ugyanakkor az ottani gyűjtő nem szívre, hanem egy borosüvegre hajaz, ami nemcsak figyelemfelkeltő, hanem utalhat arra is, hogy a településen nagy hagyománya van a szőlő- és borkultúrának. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy tárolókapacitása is jóval nagyobb, mint egy kupakgyűjtő szívé.

(Forrás: Piliscsév Község Önkormányzata)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!