Három térségbeli útvonal is versenyben van az Év Erdei Kerékpárútja címért

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) augusztus végén indította el pályázatát, melynek keretében Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját keresik. Október 4. éjfélig akár a Kemence-Diósjenő, a Nagyirtás-Nagybörzsöny, a Pilismarót-Két-bükkfa-nyereg szakaszra is leadhatjuk a voksunkat.

Az OEE tájékoztatása szerint az idei pályázatra szép számban érkeztek nevezések, amelyekből egy szakmai zsűri választotta ki azt a tíz útvonalat, mely bekerült az internetes szavazásba. A verseny az OEE Facebook oldalán zajlik: a galériában található képek mindegyike egy-egy útvonalat mutat be, a leírásból pedig kiderül, hogy hol található az adott szakasz és miért is érdemes arra kerékpározni. Fontos, hogy like formában, tehát nem kommentben vagy egyéb módon lehet szavazni a nekünk tetsző útra és fotóra.

Amelyik útvonal a legtöbb kedvelést kapja, az nyeri el az Év Erdei Kerékpárútja címet. Az eredményt 2021. október 5-én fogják kihirdetni. Felhívják a figyelmet arra is, hogy csak az OEE Facebook oldalán leadott szavazat számít, a megosztásoknál leadott like-t nem veszik figyelembe. A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS ITT ÉRHETŐ EL.

A tizes listán térségünk több útvonala is szerepel, így akár a Kemence-Diósjenő, a Nagyirtás-Nagybörzsöny, a Pilismarót-Két-bükkfa-nyereg szakaszra is szavazhatunk. Érdemes csatlakozni a versenyhez, mivel október 8-án a pályázatra útvonalat jelölők között kisorsolnak egy két éjszakára szóló ajándékutalványt egy erdei szálláshelyen, valamint a vezetett családos e-kerékpáros túrát egy állami erdőgazdaság területén.

(Forrás: Országos Erdészeti Egyesület)

(Borítókép: illusztráció)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!