Kerékpártárolókat, utcabútorokat is elhelyeznek az almásfüzítői vasútvonal mentén

A Miniszterelnökség támogatásával a Magyar Falu Programban 13 vasútállomás meglévő utasforgalmi épülete és annak környezete, továbbá 11 helyszínen új, korszerű állomásépület épül, 229 helyszínen pedig fedett kerékpártároló létesül. Jó hír, hogy az Esztergom-Almásfüzítő vonalon is lesznek kisebb fejlesztések.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának tájékoztatása szerint a Miniszerelnökség 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a MÁV részére a programban szereplő kistelepülések vasútállomásainak fejlesztésére.

A számos önkormányzati pályázati lehetőség mellett a program fontos eleme az állami infrastruktúra, azaz a közút- és vasúthálózat fejlesztése is az érintett falusi térségekben. A projekt célterülete a falusias, közlekedési főtengelyektől távolabb eső térségeket feltáró regionális vasúthálózat, amely az elmúlt 10-15 év vasútfejlesztési projektjeiből kimaradt. Fontos törekvés, hogy az e térségekben élők is hasonló minőségű szolgáltatást kapjanak a vasútállomásokon, mint a fővonalakon, vagy a budapesti elővárosban utazók.

Nemrégiben megkerestük az igazgatóságot, hogy megtudjuk, hogy térségünk is érintett-e a programban. Válaszul közölték: a Magyar Falu Program MÁV fejlesztéseiben a Budapest-Szob és a Budapest-Esztergom vonal nem érintett. Ugyanakkor az Esztergom-Almásfüzítő vasútvonalon Dunaalmáson, Neszmélyen és Süttőn kerékpártárolókat és utcabútorokat telepít a vasúttársaság, valamint megújul a statikus utastájékoztatás.

(Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!