Film készül a váci múmiák legendájáról

„Filmre visszük a váci múmiák legendáját, és megmutatjuk az egész országnak! Kiss-Stefán Mónika filmrendezővel és producerrel közösen jelentettük be a Váci Polgári Est előtt, hogy elindult egy olyan kalandfilm előkészítése, amire még nem volt példa Vác történetében” – jelentette be Rétvári Bence.

Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője ismertette: a Nemzeti Filmalap támogatásából elkészült a Memento Mori nevű film forgatókönyve, és elindult a film előkészítése.

„A Memento Mori játékfilmben a nagy volumenű díszletek, jelmezek és fikciós elemek elvarázsolnak minket a XVIII. századi Vác történelmébe. A film alapja az 1994-ben, a váci Fehérek templomának felújítása során egy elfelejtett kriptában megtalált múmia- leletegyüttes. Az időutazással láthatjuk, hogy miként éltek akkor a polgárok, milyen viseletekben jártak, a kor embere miként élte életét” – tette hozzá a politikus.

Rétvári Bence szerint a filmben végigkövethetjük majd az egyes múmiák életének elképzelt izgalmas történetét. Az alkotás emellett kifejezett beenged minket a tudomány világába is, hiszen megtudhatjuk, miként segítenek ezek a vizsgálatok a ma élő embernek az orvostudományban.

„A múmiák vezetnek vissza bennünket a korabeli Vácra, és életre keltik a történelmet. A tervek szerint a filmben szerepet kapnak majd a XVIII. századi váciak mai utódai is. A film révén az egész ország megismerheti a váci múmiák történetét, a város történelmének egy fontos időszakát. Bízunk benne, hogy a film tovább emelheti Vác ismertségét, elismertségét és turisztikai vonzerejét is” – fejtette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára.

(Forrás és kép: Rétvári Bence közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!