Szerződéskötés alatt a váci új Duna-híd tanulmányterve és környezeti hatástanulmánya

„Az eredményesen zárult EU-s nyílt közbeszerzés után elindult a szerződéskötési eljárás, melynek tárgya a váci új Duna-híd előkészítésére Tanulmányterv, Környezeti Hatástanulmány elkészítése és a környezetvédelmi engedélyeztetésre történő benyújtása” – közölte közösség oldalán Rétvári Bence.

Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője elmondta, hogy utóbbi dokumentumot a 11. számú főút és az M2 sződligeti csomópont közötti szakasz elsődleges vizsgálatával, illetve a Tahi-híd kapcsolatára épülően, de az összes számba jöhető, más átvezetési pontok vizsgálatára is kiterjedően mindkét Duna ágon, a hajózhatósági-, árvíz- és vízbázis védelmi követelmények figyelembe vételével  nyújtják be.

„A főágon várhatóan – az átkelés helyétől függően – minimálisan 600 méter hosszú és a hajózási paramétereknek megfelelő, minimálisan 120-180 méteres hídnyilásokkal épített hídszerkezet előkészítése szükséges. Vizsgálandó a tahi településrész tehermentesítése, kapcsolat vizsgálata a 11 sz. főútig.” – tette hozzá a politikus.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára megjegyezte: a tervezett ütemezés szerint először elkészül a Döntéselőkészítő tanulmány, majd a Tanulmányterv és Közúti Biztonsági Hatásvizsgálat, ezt követi a Környezeti Hatástanulmány (KHT) készítése és benyújtása környezetvédelmi engedélyeztetésre, majd a Környezetvédelmi engedélyben előírtak igény szerinti átvezetése a fenti dokumentumokban. Vácon folyamatosak a kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztések.

(Forrás és kép: Rétvári Bence közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!