Nagyarányú sikert arattott az Esztergom a Dunakeszi ellen

A tavaly még NB I/B-ben szereplő VS Dunakeszit fogadta az NB II Észak-csoportjának 3. fordulójában az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata és meglepően sima 40:24-es sikert arattak a szebb napokat is megélt ellenfél ellen.

A hétközi bajnoki előtti edzésen sajnálatos esemény történt, Katona Lilla csonttörést szenvedett, így őt a csapatnak egy darabig nélkülöznie kell. A VS Dunakeszi az előző évadban még a második ligában szerepelt, igaz a kiesés után több játékos is távozott és edzőváltás is történt.

Mezőségi Irén edző elmondása szerint csupa fiatal kézilabdázóból áll az ellenfél kerete, így a találkozón a Dunakeszi dinamikus játékának lassítására törekedtek. Tudták, ha ez sikerül és tudják a saját játékokat játszani, akkor nagy baj nem lehet.

„A meccset kicsit döcögősen kezdtük. Több hibát is vétettünk mind támadásban, mind pedig védekezésben. A 14. percben 8:8 volt az állás, majd az első félidő felénél változtattunk a védekezésünkön, ami aztán jól működött. A 26. percben már 17:12-re vezettünk” – mondta.

Az első félidő 20:13-as eredménnyel zárult, majd az Esztergom a szünet után is szervezetten, fegyelmezetten játszottak és végül nagyarányú különbséggel nyertek. Berkesi Dóra, a hazaiak kapusa ismét kimagaslóan teljesített és csereként a szintén kapus Hegedűs Kornélia is megmutathatta tehetségét.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 40:24 (20:13) VS Dunakeszi

Gólszerzők: Csiki Renáta 8, Ábrahám Szilvia és Barczi Anna 7-7, Takács Angéla 6, Lovász Brigitta 3, Horváth Mónika, Sipos Krisztina, Tóth Borbála és Valovics Nóra egyaránt 2, Törőcsik Zsófia 1 találatot szerzett.

Mezőségi Irén: – Kicsit indiszponáltan kezdtük a mérkőzést. Több hibát is vétettünk, elől is és hátul a védekezésben is. Hamar rendezni tudtuk a sorainkat. A második félidőben pedig már élvezet volt nézni, ahogy kézilabdázott a csapatunk. Ezzel a győzelemmel jelenleg vezetjük a tabellát.

(Kép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!