Új eszközt és festményt is kaptak a sárisápi tűzoltók

Október 7-én, csütörtökön hivatalosan is átadták a Sárisápi Települési Mentőszervezet számára a 12,5 millió forint értékű emelőkosaras utánfutót. Az eszközt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Önkéntes mentőszervezetek támogatására kiírt pályázatán nyerték el.

A jelenlévőket Sikrai Attila tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő köszöntötte, aki elsőként felidézte, hogy 2012-ben kezdődött el Magyarországon az önkéntes mentőszervezetk szervezése, melyek hatékonyan működnek együtt a hivatásos katasztrófavédelmi egységekkel.

Ezután többek között arról beszélt, hogy a pályázattal azt szeretnék elérni, hogy a csoportok hatékonyabban vehessenek részt a kárfelszámolásban, különösen a viharkárok elhárításában. Elhangzott, hogy a megyében több mint ötszáz önkéntes tevékenykedik, akiknek köszönhetően a katasztrófavédelmi szervek hatékonyabban láthatják el a feladataikat.

Szabó Imre, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) elnöke megköszönte a támogatást, majd társai felé fordult: az elmúlt esztendőben összesen hetvenkét alkalommal vonultak, ami nem kis teljesítmény egy olyan csapattól, melynek tagjai szabadidejüket áldozzák fel az önkéntes munkáért. Reméli, hogy jó szolgálatot teljesíthetnek az eszközzel, majd felidézte, hogy Sárisápon is volt egy olyan viharkár, amikor nagy hasznát tudták volna venni egy hasonló berendezésnek. A gépről annyit elárult, hogy 220 kilogrammnyi embertömeget tud felemelni, maximum 16 méter magasságba, oldalirányba pedig 8 méterre tud kinyúlni a jármű.

A beszédek után Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója átadta Szabó Imrének az eszköz kulcsait, melyet Rajk János plébános meg is áldott. Az emelőkosaras utánfutót ifj. Szabó Imre parancsnok hozta működésbe.

 Ezt követően Rajk János plébános megáldotta az eszközt. Végül az ünnepélyes eszközátadáson megjelentek ezután megtekinthették az emelőkosaras utánfutót működés közben is.  részére az eszköz kulcsait.

Kettős ünnep volt a mai, hiszen a sárisápi tűzoltók egy megáldott festményt is átvehettek. Az alkotás Szolnoki Lászlóné, Ica néni munkája, aki így köszönte meg a lánglovagoknak, hogy megmentették férje életét.

Szolnoki László egy rendezvényre tartó buszon lett rosszul és a gyors beavatkozásnak hála visszahozták őt a halálból.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!