Magyar és szlovák nemzeti színekben pompázik a Mária Valéria híd – VIDEÓVAL

Október 10-én és 11-én, a Mária Valéria híd újjáépítésének huszadik évfordulója alkalmából magyar és szlovák nemzeti színekkel festik meg az Esztergomot Párkánnyal összekötő hidat. Vasárnap este mi is megtekintettük a páratlan látványt.

Július 1-jétől Magyarország tölti be a Visegrádi Csoport („V4-ek”) soros elnöki tisztségét. Ebből az alkalomból július 1-jén 21-24 óra között kék színű díszkivilágítást kapott a Mária Valéria híd. Ismert, hogy a létesítmény 2001 óta köti újra össze Esztergomot és Párkányt, 2021-ben pedig mindkét városban különféle programokkal ünnepelnek.

Esztergomban 2021. október 10-én rendeztek hídünnepet, melynek keretében koncertekkel, magyar és szlovák ételek kóstolásával is várták az érdeklődőket. Sőt ezen kívül megtekinthettük a Mária Valéria 20. című kiállítást, melynek az exKOMÁROM nevű állóhajó ad otthont. Egyébként a tárlat november 7-ig látogatható.

A huszadik évforduló alkalmából különleges díszkivilágítást kapott a híd. Vasárnap és hétfőn 19-23 óra között az Esztergomhoz közel eső nyílások a magyar, míg a párkányi oldalhoz közelebb lévők pedig a szlovák nemzeti zászló színeit öltötték magukra. A különleges látvány a Duna partjáról és persze magasabbról, például a Szent István megkoronázása nevű alkotás mellől is kimondottan jól néz ki.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!