Gázolás és biztosítóberendezés hiba miatt volt fennakadás a szobi vasútvonalon

Október 12-én, kedden este Dunakeszi és Göd között halálra gázolt egy embert egy nemzetközi vonat, másnap pedig Rákosrendezőnél elromlott a biztosítóberendezés, ami szintén fennakadást okozott a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint kedden este 19:25-kor indult el a Keleti pályaudvarról és a csehországi Breclavba tartott a 476-os számú Metropol vonat, ami halálra gázolta az embert. A helyszínelés ideje alatt Dunakeszi és Göd között csak egy vágányon közlekedtek a szerelvények.

A korlátozás miatt a Budapest-Vác-Szob vonalon 15-20 perccel nőtt a menetidő, a Prágából a Nyugati pályaudvarra tartó 281-es számú Metropolitan EC jelentős késéssel közlekedett.

Szerdán sem volt nyugodt napja az utasoknak, hiszen Rákosrendező állomáson áramellátási hiba miatt nem működött megfelelően a biztosítóberendezés, emiatt a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon késésekre kellett számítani. A torlódások és késések csökkentése érdekében nem közlekedett a Nyugatiból Szobra 14:25-kor induló (2326-os számú) G70-es és a 15:33-kor Vácra induló (2546-os) G71-es vonat sem.

A vasúttársaság kora délután közölte: röviddel háromnegyed három előtt megjavították a biztosítóberendezést, így fokozatosan csökkennek a késések a szobi és a veresegyázi vonalon. Késő délután helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés.

(Forrás: MÁVINFORM)

(Borítókép: illusztráció)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!