Hamarosan térkőburkolatot kap az annavölgyi Bányász utca

A Népbolt sor felújítását követően újabb annavölgyi utcában zajlanak munkálatok: a Magyar Falu Program keretében most az annavölgyi Bányász utca mintegy 200 méter hosszú szakaszát varázsolják újjá. Kijelenthetjük: a falu az állami támogatások révén folyamatosan épül és szépül.

A település önkormányzata rendre sikeresen szerepel a pályázatokon – elég csak arra gondolni, hogy a helyi óvodát a Magyar Falu Program keretében felújították, ráadásul egy mini bölcsődével is bővítették az épületét, szintén a kormányzat által megítélt forrásból.

Infrastrukturális fejlesztésekből sincs hiány, hiszen nemrégiben elkezdődött a Bányász utca felújítása, melyre mintegy 25 millió forint támogatást nyertek el a Magyar Falu Programban.

Bánhidi József polgármester a Dorogi-medence kérésére elmondta, hogy a kivitelezést végző cég alkalmazottai elvégezték a szükséges földmunkákat, sőt a murvás alapréteget is elhelyezték, így hamarosan lerakhatják a térkőburkolatot. Bár egy kis, egy sávos utcáról van szó, az önkormányzat a kevésbé szem előtt lévő útszakaszokra is nagy figyelmet fordít.

A fejlesztésekben nagy szerepe van dr. Völner Pálnak, a térség országgyűlési képviselőjének is, aki nemcsak meghallgatja az igényeket, hanem igyekszik megoldást is találni a problémára. Ez Annavölgy esetében sincs másként.

„Annavölgy nagyon eredményes a pályázatokon: amint azt mindenki láthatja, éppen zajlik egy útfelújítás, amelyhez a kormány nyújtott támogatást a Magyar Falu Program keretében, de például a faluház és az óvoda is ilyen forrásból újulhat meg. Az elmúlt napokban is jó hírek érkeztek a településre: szintén a Magyar Falu Program keretében orvosi eszközök beszerzésére érkezik pénz, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig helyi rendezvényekre ítélt meg támogatást a településnek” – fejtette ki Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője.

Mint mondta, Bánhidi József polgármester úrral azért szeret együtt dolgozni, mert mindig a helyiek érdekeit tartja szem előtt, és átgondoltan tervezi, szervezi Annavölgy fejlesztését.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!