Új kormányablakbusz járja Pest megye településeit

Új kormányablakbusz áll forgalomba Pest megyében - közölte György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára Őrbottyánban szerdán. 2018 óta több mint 120 ezren intéztek ügyeket a különleges járműveken.

György István elmondta, hogy 2011-ben 29, ma több mint 2500 ügytípus intézhető a kormányablakoknál, és ezt a munkát segítik a folyamatosan üzembe helyezett kormányablak-buszok is, amelyekből 24 van.

„A buszok lehetőséget biztosítanak az ügyek helyben intézésére a kistelepüléseken” – tette hozzá.

A területi közigazgatás új struktúrájának köszönhető, hogy május 2-áig ötmillió állampolgárt sikerült beoltani Magyarországon a koronavírus ellen.

„A kormányhivatalok szervező munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg” – fűzte hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a közigazgatás bő tíz évvel ezelőtti átalakítását dicsérve kiemelte az állam és a polgárok közötti partnerséget.

Domokos Péter, a kormányablakok működéséért felelős miniszteri biztos azt mondta, hogy 3,3 millió magyar lakik olyan helyen, ahol nem működik kormányablak.

„Közülük 120 ezer fölött jár azoknak a száma, akik 2018 óta igénybe vették a kormányablakuszok szolgáltatásait” – fűzte hozzá.

(Forrás: MTI)

(Kép: MTI/Bruzák Noémi)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!