Új játékokat kaptak az ipolydamásdi óvodások

Számos játékot kaptak az ipolydamásdi Gézengúz Óvoda növendékei. A gyerekek az utóbbi időben több fejlesztési előnyt is élvezhettek, többek között megújult az óvoda udvara és az épületet is korszerűsítették – számolt be a 0627.hu.

Rományik Ferenc, Ipolydamásd polgármestere a portálnak elmondta, hogy a Magyar Falu Programnak köszönhetően, ötmillió forintból sikerült az óvoda udvart felújítani. Ezen kívül a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) támogatásával öt önkormányzati intézmény energetikai felújítása valósult meg a közelmúltban, ennek egyik épülete az óvoda volt.

A fejlesztés során homlokzatszigetelés történt, kicserélték a nyílászárókat, illetve napelemet helyeztek el az épületen. Erre mintegy tizenöt millió forintot fordíthatott az önkormányzat. Mindemellett egy duplajátszótér is épült az óvoda mellett, a Vidékfejlesztési Program (VP) tizenöt millió forintos támogatásának köszönhetően.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője adta át a játékokat, aki azt mondta, fontosak a több millió, vagy a híd építése esetében a több milliárd forintos beruházások, de a hétköznapok komfortérzetéhez a kisebbnek tűnő fejlesztések is ugyanúgy hozzájárulnak.

„Bicikli utat építünk a térségben, rendelőt, művelődési házat újítunk fel, több épület korszerűsítünk energetikai szempontból, de emellett a kis dolgokra és a közösségi eseményekre is szükség van, mint például a Börzsöny Ring vagy a Duplakanyar” – hangsúlyozta a képviselő.

Hozzátette: az óvodát működtető Máltai Szeretetszolgálattal az együttműködés eredményes, közösen épül egy bentlakásos otthon Őrbottyánban, a Dunakanyarban pedig már két óvodát is a szervezet működtet.

„Ha az állami- és az egyházi szervezet, a helyi vezető és az országgyűlési képviselő ki tudja segíteni egymást, jól működnek együtt, akkor tudnak előrehaladni a települések” – fogalmazott Rétvári Bence.

(Forrás: 0627.hu)

(Kép: Rétvári Bence közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!