Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Győzelmek éjszakáját

Október 16-án, szombaton az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok felújítási munkálatai miatt rendhagyó módon a dorogi sportcsarnokban rendezték meg a 12. Győzelmek éjszakáját, amelyen ismét ringbe szálltak az esztergom-kertvárosi Fighting Kempo Pokorni Team versenyzői.

Az idei gála két bemutató mérkőzéssel kezdődött, előbb Ádám Dominik és Ambrus Tamás (mindketten Fighting Kempo Pokorni Team) csapott össze, majd Varga Dominik (Goldn Muay Thai) szállt szembe Deák Ferenccel (Fighting Kempo Pokorni Team) csapott össze. A versenyzők nem tértek üres kézzel haza, hiszen az eredményhirdetés után kupákat kaptak.

A hivatalos megnyitón beszédet mondott Shihan Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke, aki meg is jegyezte, hogy az elmúlt pandémiás időszak a küzdősportot is érintette, egyben örömét fejezte ki, hogy ennyi harcos és érdeklődő vesz részt a Győzelmek éjszakáján.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elismerően nyilatkozott a sporteseményről, hiszen ez a gála nem csak a győztesekről, hanem a helytállásról, a kitartásról, a küzdelemről és a sportszerűségről is szól.

A bírók bemutatását követően bevonultak a versenyzők: egyik oldalra a házigazda csapat sportolói álltak, a másikon pedig a „kihívók” kaptak helyet. Az 52 kg-os kategóriában Bakk Eszter Barta Helénával (Golden Muay Thai) találkozott, az 55 kg-os súlycsoportban pedig Szaturi Tia Patrícia Nagy Noémit (Golden Muay Thai) győzte le.

A 73 kilogrammos mezőnyt Bártfai-Nagy Ábel (Golden Muay Thai) és Sánta Máté (Mizse K1 Klub) képviselte. Az egyik legkiélezettebb küzdelmet hozó mérkőzés Füle Ferenc (Fighting Kempo) és Tóth Gergő összecsapása volt: Füle Ferenc nem adta magát, a második menetben egy ütés következtében erősen vérezni kezdett az orra. Ám ennek ellenére harciasan küzdött és legyőzte ellenfelét.

A profi K-1 mérkőzések előtt Sensei Pokorni Gábor főszervező is köszöntötte a jelenlévőket, majd Korpási Bálint világ- és Európa-bajnok birkózót kérdezték a ringben arról, hogy az olimpiai szereplést követően még láthatjuk-e őt versenyezni. Sejtelmesen annyit mondott: mostanában hetente egyszer-kétszer lejár Dorogra mozogni és még az sem elképzelhetetlen, hogy a jövő évi budapesti Európa-bajnokságon újra hazánkért fog küzdeni.

Az este folyamán Szendrei Rebeka Mijana Saric-csal (Batajnica Gym), Pokorni Milán László Ferenccel, míg Pokorni Ádám Kőműves Györggyel csapott össze. A hazai pályán versenyző Fighting Kemposok most is bizonyították, nem véletlen értek el eddig is kiemelkedő sikereket és most is fontos győzelmet arattak.

(Borítókép: beküldött fotó)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!