Elkezdődött az esztergomi Deák Ferenc utca felújítása

Október 18-án, hétfőn kezdődött el az esztergomi Deák Ferenc utca felújítása. A közműhálózat, az út- és járdaburkolat felújítása mellett kivágják a régi fákat, melyeket később újabb példányokkal pótolnak majd.

Az önkormányzat még október 15-én, pénteken tette közzé a város hivatalos oldalán, hogy október 18-tól előreláthatólag június 30-ig lezárják a gépjárműforgalom elől a Deák Ferenc utca Pór Antal tér és a Szent Miklós köz közötti szakaszát.

A munka már zajlik: elkezdték kivágni az utcában található fákat, ugyanakkor nem kell megijedni, nem marad növényzet nélkül az útszakasz, a projekt keretében új csemetéket ültetnek majd el. Azon a részen, ahol kék festékkel jelölték meg az útburkolatot – ott futnak a közműhálózat csövei – ott már markolóval bontják fel az utat.

A gyalogosok a munkavégzés ellenére is átsétálhatnak az érintett szakaszon, így testközelből láthatják, hogy hol tart a felújítás. Persze érdemes fokozott óvatossággal, körültekintően közlekedni, mivel munkaterületről van szó.

A Széchenyi teret eddig gépjárművel csak a Deák Ferenc utcáról lehetett megközelíteni, mivel normális esetben a Szent Miklós köz a városháza felől a Kis-Duna felé egyirányú. A felújítás idejére kétirányúvá vált a kis utca, sőt most a Lőrinc utca felől is be lehet hajtani arra, így senki ne lepődjön meg, ha a sétány felől szembe jön vele egy jármű.

A munkálatokról annyit mindenképpen tudni érdemes, hogy mintegy 180 méter hosszú szakasz kap új burkolatot, a járdát felújítják és kiszélesítik. Csak a bal oldalon maradnak meg a parkolók és szétválasztják egymástól a szennyvíz- és csapadékvíz elvezető rendszert is.

(Forrás: esztergom.hu/kemma.hu/Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!