Magára hagyta a kutyáját az erdőben, elítélték az állatkínzót

Állatkínzás miatt kilencven nap elzárásra ítélték azt a többszörös visszaeső férfit, aki Péliföldszentkereszt közelében fához láncolva magára hagyta kutyáját az erdőben. Az ítélet jogerős.

A megállapított tényállás szerint a büntetett előéletű férfi 2021. március 07. napján 11 óra körüli időben Péliföldszentkereszt térségében az erdőben egy fához láncolta a kaukázusi juhász – németjuhász keverék kutyáját, majd az állatot élelem és víz nélkül otthagyta. A vádlott a kutya élelmezését és gondozását nem vállalta tovább, az állatot a végleges elhagyás céljával kötötte ki a fához. A vádlott szándékosan olyan fához kötötte a kutyát, amelynek közelében vadetető van, bízva abban, hogy az állatot a vadászok megtalálják.

Az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány munkatársai bejelentés alapján 2021. március 08. napján 16 óra körüli időben megtalálták a kutyát és gondoskodtak az elhelyezéséről.

Az ügyészség indítványának megfelelően az Esztergomi Járásbíróság a 2021. október 19. napján tartott előkészítő ülésen, állatkínzás vétsége miatt a vádlottat, mint többszörös visszaesőt, 90 nap büntetés-végrehajtási intézetben végrehajtandó elzárásra ítélte.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotók: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!