Gyalogoshíd épült Kesztölcön

A Magyar Falu Program keretében elnyert 5 millió forint támogatásból gyalogos híd épült a kesztölci Esztergomi utcában, valamint felújították az óvoda hátsó bejáratához vezető utat – közölte a település önkormányzata.

1964-ben épült a Kesztölci Kiserdei Óvoda, melyet megközelíteni a község egyik legforgalmasabb, egyben leghosszabb útjáról, az Esztergomi utcából lehet. Az önkormányzat közölte, hogy a gyalogos forgalom egy szakaszon a csapadékvíz elvezető rendszer részét képező vízgyűjtő akna fölött 1930-ban épült közúti hídon történt, ami balesetveszélyesnek bizonyult.

„Napjainkban a megnövekedett gépjárműforgalom miatt a biztonságos közlekedés kialakítása érdekében fontos feladattá vált az óvoda gyalogos megközelítésére egy külön híd megépítése, amelyet idén sikerült megvalósítanunk.” – közölték.

 Tájékoztatásuk szerint a mostani közút mellett acélszerkezetű gyalogos híd épült, sőt mindkét oldalon térköves járda is kapcsolódik hozzá. Az óvoda hátsó bejáratához vezető út az elmúlt években zúzott köves burkolatot kapott, csakhogy az eső többször is elmosta. Így a hídépítés mellett új murvás burkolatot kapott a hátsó út, megerősítése céljából és a további károsodás megelőzése érdekében szegélykövet is kapott.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője még az előző évben Farkas Krisztina polgármester társaságában tekintette meg a mostani beruházás helyszínét és örömét fejezte ki a fejlesztés kapcsán.

„A Magyar Falu Programban olyan támogatásokra lehet pályázni, amelyek valóban pozitív változást hoznak az adott település életében. Ilyen a kesztölci híd is: komoly és jogos igény volt erre a helyiek részéről, hiszen így lehet garantálni az óvodások biztonságos közlekedését” – fejtette ki dr. Völner Pál. A térség országgyűlési képviselője elmondta: Farkas Krisztina polgármester asszonnyal közösen azon vannak, hogy minél több fejlesztés valósulhasson meg Kesztölcön.

(Forrás: kesztolc.hu/Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!