Elismerést kapott Dávid Balázs esztergomi gátőr

2021. október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából elismerésben részesült Dávid Balázs gátőr – közölte az Észak-dunántúli vízügyi főigazgatóság. A kitüntetett több, mint húsz éve dolgozik az igazgatóság kötelékében gátőréként, emellett az esztergomi közösség életében is fontos szerepet tölt be.

Az ÉDUVIZIG közölte: Dávid Balázs gátőr (Tatai Szakaszmérnökség, 01.01. árvízvédelmi szakasz, Esztergomi gátőrjárás) kiemelkedő és példamutató szakmai munkája elismeréseként Óra Emléktárgy főigazgatói elismerésben rérszesült a nemzeti ünnepünkön.

Dávid Balázs munkája nélkülözhetetlen a 01.01. árvízvédelmi szakasz, Esztergomi gátőrjárás védelmi képességének fenntartásához, amit teljes szívvel és lélekkel lát el. 1999-től folyamatosan részt vesz a saját illetve más vízügyi igazgatóságok területén lezajlott árhullámok elleni védekezésekben is.

A vízkárelhárítási feladatokban kifejtett áldozatos munkája, szakmai elhivatottsága kiemelkedő, amit kiegészít a közfoglalkoztatási programban betöltött irányító tevékenysége is. Kiváló kapcsolatot tart fenn a társszervezetekkel, szakmai tudását ők is elismerik. 

Nyilvános és közösségi szakmai szereplése is meghatározó: a közösségi médiában a vízügyi jelenlétet folyamatosan erősíti, valamint az 1400 fős ”Érted tettem Duna” facebook csoport motorja. Rendszeresen szervezi az ismeretterjesztő túrákat és a hulladékszedési akciókat. Munkája mellett az esztergomi iskolák számára nyílt napokat szervez, mely keretében bemutatja a diákoknak a vízügyi szakma, a gátőri élet mindennapjait, feladatait.

A környezet és természetvédelemre irányuló tevékenységei között szerepel a „TeSzedd” országos rendezvényben való aktív részvétel, illetve a helyi illegális hulladéklerakók felszámolása.

Dávid Balázson kívül Dr. Papp Ildikó az Igazgatási és Jogi Osztály vezetője is kitüntetést kapott. A hölgy több évtizedes kimagasló tevékenysége, eredményes szakmai és vezetői munkája elismeréseként a Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany fokozata miniszteri elismerésben részesült.

(Forrás és kép: ÉDUVIZIG)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!