Elkezdődött a Dobó Katalin Gimnázium épületének felújítása

A napokban elkezdődött az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium épületének felújítása, melyről Hernádi Ádám polgármester a közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot. A Régió TV Esztergom (RTVE) tájékoztatása szerint mintegy 805 millió forint támogatást ítélt meg erre a célra a kormány.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője nemrégiben arról számolt be az RTVE-nek, hogy a grandiózus projekt keretében megvalósul az épület energetikai korszerűsítése. Ismertette, hogy a felújítás jegyében a külső homlokzat és a lapostető is új hőszigetelést kap, korszerűsítik az iskola fűtési rendszerét is.

A tornatermi épületrészben található légtechnikai rendszert is kicserélik, a tetőszerkezetre pedig napelemes rendszer kerül. A fejlesztés azért is hasznos, mert jelentősen javulni fognak az épület energetikai mutatói, a fenntartási költségek ezáltal jóval alacsonyabbak lehetnek és azt sem szabad elfelejteni, hogy a diákok és a pedagógusok komfortérzete is javulni fog.

Dr. Völner Pál emlékeztetett: 2010-ben szörnyű állapotok uralkodtak az oktatás terén, a baloldali kormányzás alatt összesen több mint 380 helyen – köztük számos faluban – szűnt meg az oktatás. Kiemelte, hogy a mostani kormányzat idén 2240 milliárd forintot fordít az oktatásra, és ez közel 800 milliárddal több, mint a 2010-es költségvetésben volt. Az esztergomi projekt a politikus szerint illeszkedik a harminc éve nem tapasztalt volumenű iskolafejlesztési programhoz is.

„Esztergom elismert iskolaváros, amely az olyan oktatási intézményeknek köszönheti a hírnevét, mint például a Dobó Katalin Gimnázium. A mostani korszerűsítéssel még vonzóbbá válhat az iskola mind a tanárok, mind a diákok számára” – fejtette ki dr. Völner Pál. A térség országgyűlési képviselője azt is elmondta, hogy több évtizede nem látott volumenű iskolafejlesztési program zajlik az országban, ugyanis a kormány célja az, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek – és ennek eléréséhez az oktatás megerősítése az egyik legfontosabb eszköz.

(Forrás: RTVE/Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!