Népünnepély fogadta a Tokodra érkező gőzmozdonyt – VIDEÓVAL

Október 23-án, szombaton gőzmozdony érkezett Tokodra, a nosztalgiajáratot több százan tekintették meg a vasútállomáson. A peronon a Tokodi Csillagfény Mazsorett Csoport tagjai „kifeszítették” a magyar zászlót, a Kék Nefelejcs Nótakör pedig több ismert dallal is szórakoztatta a jelenlévőket.

A MÁV Rail Tours Kft. október 23-ra hirdette meg a „Gőzfelhős pendli Esztergom és Nyergesújfalu között” elnevezésű programját. A résztvevőknek lehetőségük nyílt arra, hogy a térségünkben éljék át a nosztalgiavonatozás különleges, semmi máshoz nem hasonlítható élményét. A vonat egyébként az Esztergom-Dorog-Nyergesújfalu-Tokod-Esztergom útvonalat teljesítette.

A fővárosból érkezett szerelvény nemcsak Dorogon, hanem Tokodon is hosszabb pihenőt tartott. Utóbbi helyszínen az önkormányzat jóvoltából igazi népünnepélyt tartottak, ugyanis a vonaton utazókat, valamint az érdeklődőket is megvendégelték az állomásnál. A helyi borosgazdák sem hagyták otthon a nedűiket, de természetesen alkoholmentes üdítő is szerepelt a palettán.

15 óra előtt füttyszó jelezte, hogy a 424-es „Bivaly” gőzös hamarosan érkezik, majd pár pillanattal később meg is jelent a távolban. A nosztalgiavonat lassan begördült az egyik vágányra, a megállást követően a hatalmas tömeg pedig rögvest meg is rohamozta.

Víztöltés miatt jó háromnegyed órát pihent a szerelvény a tokodi állomáson. A kisgyermekes családok és persze a többi érdeklődő kapva az alkalmon, meg is tekintette a mozdonyt, majd végigjárta a különböző kocsikat. Eközben az állomásépületnél a helyi népviseletbe öltözött hölgyek, a Tokodi Csillagfény Mazsorett Csoport és a Kék Nefelejcs Nótakör is ízelítőt adott a tokodi közösség összetartozásából, virtusából.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!