Csőtörés miatt akadozhat a vízellátás négy börzsönyi településen

„Tisztelt Ügyfeleink! Értesítjük Önöket, hogy csőtörés történt a Kemence, Perőcsény, Tésa és Bernecebaráti településeket ellátó ivóvíz-távvezetéken!” – közölte október 31-én, vasárnap reggel közösségi oldalán a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.

A szolgáltató tájékoztatása szerint a hibaelhárítási munka miatt vasárnap nyomáscsökkenés, illetve az ivóvíz-szolgáltatás szüneteltetése várható a négy településen.

„Munkatársaink nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán, de egyelőre nem látható, hogy mikorra készülnek el a munkával. A hibaelhárítás ideje alatt a lerakódott üledék felhasználói hálózatba bejutásának elkerülése érdekében kérjük a vízvételi helyeket (vagy a vízmérő előtti főelzáró csapot) zárva tartani! Amennyiben a hibaelhárítást befejezzük, a vízszolgáltatást azonnal helyreállítjuk!” – tette hozzá a DMRV Zrt.

A Facebookon azt is közölték, hogy a szolgáltatás ismételt beindításakor az ivóvízben átmenetileg sárgásbarna elszíneződés, zavarosodás fordulhat elő. A mosatás, fertőtlenítés miatt erősebb klór szag érezhető. Ez a jelenség az egészségre ártalmatlan.

(Forrás: DMRV Zrt.)

(Borítókép: weborvos.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!