Idegenben nyerte meg a Göd elleni rangadót az Esztergom

Fontos rangadót nyert meg idegenben a Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC csapata, mely az előző évadban még NB I/B-ben szereplő Gödi SE otthonában diadalmaskodott.

A továbbra is veretlenül élen álló Esztergom a legutóbbi fordulóban a Gödi SE csapatához látogatott. A Vasas elleni siker után tudták, hogy öt kemény csata vár rájuk, ebből éppen a Göd elleni mérkőzés rangadónak számított, mivel a feljutás szempontjából ez a gárda az egyik legnagyobb riválisuk. Ráadásul a bajnoki előtt azonos pontszámmal álltak a tabellán, az Esztergom pedig jobb gólkülönbségével előzte meg ellenfelét.

– A felkészülés során játszottunk velük edzőmérkőzést, ahol tíz góllal nyertünk. Igaz, egy edzőmérkőzés sosem olyan, mint egy bajnoki, ugyanakkor valahol mégis felmértük a tudásunkat. A heti edzéseken már rájuk hangolódtunk és készültünk a meghatározó játékosaikból. A védekezésre nagy hangsúlyt fektettünk, több apró részletet átbeszéltünk – mondta Mezőségi Irén edző.

Azt is megtudtuk, hogy a védekezésnél a Göd meghatározó játékosaira fókuszáltak, támadásban pedig az ellenfél védekezésétől függően játszotta az esztergomi csapat a játékát. Jelen esetben az ellenfél sokat tett azért, hogy levédekezzék és kiiktassák a játékból a beállós pozícióban játszó Ábrahám Szilviát.

Hiába minden próbálkozás, már az első találatot is esztergomi kézilabdázó szerezte, Barczi Anna az első percben eredményesnek bizonyult. A mérkőzést elejétől a kezében tartotta az Esztergom, kevés hibával játszottak, minden elképzelésük bevált, a védekezésnél is szervezetten, jól mozogtak együtt.

2:2-nél volt utoljára döntetlen az állás, majd onnantól kezdve végig vezetett az Esztergom. A 7. percben már 3:5-re, a 12.-ben 6:9-re, a 16.-ban 8:12-re, a 20.-ban 9:14-re vezettek, a félidő 11:19-es állásnál ért véget.

A szünet után is elképesztő játékot nyújtottak: Barczi Anna remek formában kézilabdázott, mind elől, mind pedig hátul a védelemben. Csiki Renáta jól szervezte a játékot és gólerős is volt. Valovics Nóra nagyszerű átlövésekkel vette be az ellenfél kapuját, és védekezésben is alapembere volt a csapatnak. Ábrahám Szilvia beállósként lekötött minimum két embert, majd remekül zárt a társainak és emellett szép gólokat lőtt, védekezésben pedig kemény munkát végzett. A szélsőjátékosok is rengeteget dolgoztak védekezésben, támadásban pedig hasznos dolgokat csináltak. Az esztergomi kapus, Berkesi Dóri is hozta a jó formáját.

A 32. percben 11:20-ra, a 39. percben már 15:23-ra vezettek. A 46. percben 17:29-es eredményt, míg az 52. percben már 20:33-as állást mutatott az eredményjelző és a győzelem egy percig sem forgott veszélyben.

Végeredmény: Gödi SE 26:36 (11:19) Esztergomi Vitézek RAFC

Gólszerzők: Barczi Anna 9, Csiki Renáta 7, Ábrahám Szilvia és Valovics Nóra 6-6, Takács Angéla 3, Lovász Brigitta 2, Horváth Mónika, Tóth Bori és Törőcsik Zsófia 1-1-1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: – Az igazság az, hogy szorosabb mérkőzésre számítottam, de mi nagyon koncentráltan és fegyelmezetten játszottunk. Védekezésben rengeteget dolgoztak a lányok, elől pedig szárnyaltak. Igazi csapatmunka volt ez a nagyarányú győzelem. Gratulálok a csapatnak!

(Borítókép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!