Lévai Tamás aranyérmes lett az U23-as birkózó-világbajnokságon

Az októberi felnőtt vb-n elért ötödik helye után az esztergomi kötődésű Lévai Tamás hétfőn aranyérmet nyert a Belgrádban zajló U23-as birkózó-világbajnokságon, melynek első éremosztó napján Losonczi Dávid ezüstöt, Vitek Dáriusz pedig bronzérmet szerzett – közölte az MTI.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a hétfői előcsatározások során magabiztosan menetelő Lévai a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájának fináléjában az irániak felnőtt Ázsia- és junior világbajnokával, Amin Kavijaninedzsaddal csapott össze és egészen kiváló teljesítményt nyújtva diadalmaskodott. A magyar tehetség négypontos dobást mutatott be a meccsen, s lentről, illetve állásból is kiválóan védekezett, így 5-1-re győzött.

A nap másik magyar döntőse, a 87 kilogrammban szereplő Losonczi Dávid a kétszeres felnőtt Eb-bronzérmes orosz Alekszandr Komarovval találkozott és 9-0-ra kikapott. A 130 kilós Vitek Dáriusz a helyosztón a svájci Delian Alishahit győzte le 3-1-re, amivel megszerezte a magyar küldöttség harmadik dobogós helyezését.

(Forrás: MTI)

(Kép: United World Wrestling/ Kadir Caliskan)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!