Hazai pályán ütötte ki a Dorog a Siófokot

Régen látott elszánt játékkal, magabiztosan győzte le 4:1-re a Dorogi FC a BFC Siófok csapatát a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában. A Nemzeti Sport beszámolója szerint a Buzánszky Jenő Stadionban négyszáz néző tekintette meg a mérkőzést.

Az első, említésre méltó helyzetig a 10. percre kellett várni, Szedlár Zoltán (Dorog) lövését azonban hárította Szmola, a siófoki hálóőr. Hat percel később Papp Máté remek beadását követően Oldal Tibor akár meg is szerezhette volna a vezetést a Dorognak, ám a labdát a kapu fölé fejelte.

A 24. percben megtörtért, amire a győzelemre éhes Dorog szurkolók vártak, ugyanis vezetést szerzett a hazai csapat. A siófoki védelem hibázott, a kipattanó labda Izing elé került, aki a hosszún érkező Kárász Krisztiánnak passzolt. A dorogi csapattárs élt is a lehetőséggel és három méterről a kapu közepébe lőtt (1:0).

A 33. percben megduplázta előnyét a Dorog, ugyanis egy balról érkező keresztlabda után Szabó Lukas 8 méterről kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot (2:0). A szünet után a Siófok is magára talált és a szépítés a 73. percben jött össze. Kiss Balázs lövését Mursits ugyan védte, de a kipattanó után Cipf Dominik a hálóba bombázott (2:1).

A mérkőzés vége kellően izgalmasnak született, a Dorog végleg eldöntötte a három pont sorsát. A 86. percben a csereként beállt Girsik jobb oldali beadása után a hosszún érkező – és szintén később pályára küldött – Pálinkás Gergő négy méterről lőtt kapura és szerezte meg a harmadik dorogi gólt (3:1).

A gólparádé azonban a 92. percben ért csak véget, ugyanis 20 méteres szabadrúgást végezhetett el a Dorog. A kapus hárítását követően a kipattanó labda Lénárth Tamáshoz került, aki a kapuba küldte a játékszert (4:1).

(Forrás: Nemzeti Sport Online)

(Kép: Dorogi FC Facebook)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!