Nagy csatában győzte le a BVSC-t az Esztergom

Izgalmakkal teli mérkőzésen 30:27-re győzte le a Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt csapata az ebben a csoportban újoncként versenyző BVSC-t. Eddig mind a hét bajnokijukat megnyerték és továbbra is az Esztergom áll az élen.

A Göd elleni siker után újabb nehéz ellenfél várt a Duna-parti alakulatra. A fővárosi ellenfél ezidáig jól menetelt, gyors és erőszakos kézilabdát játszanak, ami jó eredménnyel párosult. Az Esztergom az elmúlt edzéseken kimondottan felkészült a BVSC taktikájából.

– Mi nem fogtunk ki jó napot, a BVSC viszont jól indította a mérkőzést, borsot tört az orrunk alá. Már a kezdésnél látszott, hogy a megszokottnál indiszponáltabb a csapatunk. Sokat hibáztunk védekezésben és támadásban egyaránt: nem értünk oda, ahová kellett volna, és a helyzetkihasználásunk is akadozott – idézte fel Mezőségi Irén, az Esztergom edzője.

Az 5. percben még 2:2 volt az állás, majd elhúztak a vendégek és 10 perc elteltével 2:7-re mentek. Aztán némileg visszajött a meccsbe az Esztergom, a 12. percben csak három gól volt a különbség (5:8), majd negyed órányi játékot követően 6:11-es eredmény állt az eredményjelzőn.

Ezután megtáltosodtak a hazaiak, hiszen zsinórban öt gólt szereztek, a 25. percben sikerült kiegyenlíteniük (11:11), végül 14:15-ös állásnál ért véget az első félidő. Mezőségi Irén elárulta, hogy többször változtatott a felálláson, kereste, hogy hogyan nyújtja a legjobb eredményt a csapata.

A szünet után az Esztergom és a BVSC végig fej-fej mellett haladt, a vendéglátók nagyot küzdöttek a két pontért. A sok hiba mellett mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz egy-egy egyéni villanást, amire nagy szükség volt a találkozón.

A legnagyobb izgalmakat egyébként a hajrá tartogatta: az 57. percben emberhátrányba került az Esztergom, a csapat egy perccel később 27:25-re vezetett. Az 59. percben, 28:26-os állásnál kétperces kiállítást kapott Mezőségi Irén, így újabb játékosnak kellett elhagynia a pályát, néhány pillanatig négy esztergomi mezőnyjátékos vette fel a harcot a hat fővárosival.

A kettős emberhátrány sem törte meg a lendületet, Barczi Anna rendkívül fontos gólt lőtt, így 29:26-ra módosult az eredmény. Ezt követően a 60. percben az ellenfél is betalált (29:27), majd a mérkőzés utolsó gólját Valovics Nóra időntúli hétméteresből szerezte meg (30:27).

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 30:27 (14:15) BVSC-Zugló

Gólszerzők: Valovics Nóra 7, Ábrahám Szilvia 6, Barczi Anna 5, Sipos Krisztina 4, Takács Angéla 3, Csiki Renáta és Lovász Brigitta 2-2, míg Tóth Borbála 1 találatot szerzett.

Mezőségi Irén: -Az eddigi mérkőzéseinken jól működött a gépezet. Ezen a napon enerváltabban játszottunk, amit az ellenfelünk ki is használt. Ennek ellenére győztesen hagytuk el a pályát. Küzdöttünk, harcoltunk a két pontért, amiért gratuláció jár a csapatnak!

(Kép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!