Megnéztük a felújított Barokk hidat

Ugyan csak Pünkösd után kezdődött el az esztergomi Diósvölgyben található Barokk híd felújítása, de már feloldották a korlátozásokat és már egy jó ideje újra lehet használni a létesítményt. A minap megnéztük a bruttó 23,8 millió forintos bekerülési költségű beruházás helyszínét.

Esztergom a hidak városa. Akár ez a szlogen is megállná a helyét, hiszen csak a Kis-Duna felett összesen öt híd ível át és még ott van az éppen húsz éve átadott Mária Valéria híd. Emellett nem szabad elfelejteni azt sem, hogy kisebb létesítmények is vannak, mint például a diósvölgyi Barokk híd.

Az önkormányzat még tavasszal tartott lakossági fórumot arról, hogy elengedhetetlenné vált a szerkezet felújítása, mely az elmúlt években életveszélyessé vált. A mederben állva látni lehetett, hogy a tégla boltív beomlott és ez csak egy gond volt a sok közül.

A városvezetés akkor a sárisápi székhelyű Vi-Tech Bau Kft.-t bízta meg a kivitelezeléssel, majd el is kezdődött a több hónapig tartó és korlátozásokkal járó munka.

A Diósvölgyi dűlő átmenetileg egyirányúvá vált, ugyanis teljesen elbontották a hidat, így a járművezetőknek mindenképpen kerülniük kellett akkor, ha kocsival szerettek volna eljutni a forráshoz.

A napokban felkerestük a helyszínt: láttuk, hogy nem csak a hídszerkezetet építették újjá, de a patakmedert is felújították. A korábbi, elhanyagolt, gyomokkal teli rézsű már a múlté, sőt a hídtől számítva néhány méternyi szakaszon szilárd burkolatot is kapott.

Mindemellett a hidat új korláttal is ellátták. Örömteli, hogy az önkormányzat a nagyobb beruházások mellett a kisebb horderejű, kevésbé szem előtt lévő infrastrukturális fejlesztésekre – mint például a diósvölgyi, vagy a búbánatvölgyi híd felújítására – is nagy figyelmet fordít.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!