Kapukkal zárhatják le estére a Bástya tetőt

Felkerültek a kapuk az esztergomi Bástya tetőre vezető lépcsökhöz, így a jövőben akár meg lehet előzni azt, hogy az esti órákban italozó fiatalok töltsék el ott az idejüket, illetve hogy senki se használja nyilvános vécének a könyvesbolt melletti beugrót.

Az elmúlt években az Esztergom nevű Facebook csoportban időnként előkerült a Bástya tető ügye. Többen is kifogásolták, hogy olykor áldatlan állapotok uralkodnak a helyszínen, a könyvesboltnál, illetve az étteremnél lévő falaknál a vizeletszag sem számít szokatlannak. Emiatt érthető, hogy a jóérzésű emberek nem szívesen mennek fel oda. Úgy tudjuk, hogy a lakók sokat panaszkodtak a fiatalokra, akik szívesen italoztak, kiabálnak a tetőn, nem kis bosszúságot okozva az ott élőknek.

Most úgy tűnik, változás áll be a Bástya tető ügyében. Néhány hete figyeltünk fel arra, hogy újrafestették a lépcsők korlátjait, november 9-én pedig láttuk, hogy dolgoztak a buszmegállótól a tetőre felvezető lépcsőnél. Gyakorlatilag mindhárom feljárót zárhatóvá tették, így elvben meg lehet oldani azt, hogy illetéktelenek az esti órákban ne jussanak fel a tetőre. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy mikor és kinek a feladata lenne a kapuk nyitása és zárása.

Egyébként a „Pöttyös téren”, a Rákóczi téri átjáró mellett a közelmúltban kerítéssel zártak le egy sarkot, amit szintén sokan vécének használtak. Remélhetőleg sikerült végleges megoldást találni a Bástya tető problémájára is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!