Remekeltek a diákolimpián a kismarosi karatésok

November 6-án, Szigetszentmiklóson rendezték meg a karatésok diákolimpiáját, melyen a Torony SE Kismaros versenyzői közül többen is dobogós helyen végeztek – írja a 0627.hu. A portál tájékoztatása szerint az egyesület versenyzői egy második, két harmadik és két ötödik helyezéssel tértek haza.

Kelemen Ákos, az egyesület vezetője a 0627.hu-nak elmondta: a csapat jól felkészült állapotban állt tatamira. Az edzéseken gyakorolt elemeket több versenyzőnek is sikerült a mérkőzések alatt megvalósítani. Ezen kívül az előző versenyeken szerzett tapasztalatokat hasznosították és a hibákat kijavították. 

„Úgy gondolom, mindig lehet tovább fejlődni. Bizonyos területen vannak hiányosságok, amiket a folyamatos gyakorlással igyekszünk korrigálni. Elégedett vagyok a csapattal, nem csak a sportteljesítmény miatt, hanem a csapatmunka, a verseny teljes ideje alatt nyújtott hozzáállás, a csapattársak segítése és az összetartás miatt. Ez több mint sport, és több mint sportbarátság” – fogalmazott Kelemen Ákos.

Az egyesületi vezető a portálnak arról is beszélt, hogy a csapat felkészülése idén kaotikusra sikeredett, ugyanis tervezetten Németországba mentek volna stílus Európa Kupára. Azonban ez elmaradt, mert több nehézséggel, anyagi kiadással járt volna, mint az élmény és a versenyen szerzett tapasztalat. Számos új, előre még nem tervezett megkötést szabtak ki a verseny idejére.

„Úgy gondolom, nem sült el rosszul, mert a korábbi, hazai Hungarian Open Grand Prix versenyen is jól szerepelt a csapat, ami az EK felkészülésnek köszönhető” – tette hozzá.

Kelemen Ákos azt is elárulta, hogy a heti délutáni négy edzés mellett még reggeli plusz edzéseken is részt vettek a gyerekek, illetve hétvégi edzőtábor vagy verseny is szerepelt a naptárban. Véleménye szerint jó szériában van a csapat és az idei hátralévő két versenyen – egy kisebb megmérettetésen és egy hazai nemzetközi bajnokságon – is szeretnének jó eredményeket elérni.

A diákolimpián elért eredmények: Németh Csaba Dengizik második, Halupka Márton és Bergmann Heidi harmadik lett. Kunya Panka Virág, illetve Orosz Viktóra pedig az ötödik helyet szerezte meg.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

(Forrás: 0627.hu)

(Borítókép: Torony SE Kismaros Facebook)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!