Új járda épül Esztergomban a Kölcsey és Petőfi utcák között

November 8-án, hétfőn kezdődtek el a Kölcsey Ferenc utca, illetve a Petőfi Sándor utca egyirányú szakasza közötti rövid járdaszakasz építési munkálatai. Információink szerint a kivitelezést a Zöld-út Esztergom Kft. végzi.

A Petőfi utca egyirányú szakaszából a Kölcsey Ferenc utcába jelenleg is eljuthatunk térkőburkolatos járdán, csakhogy sokan nem teszik meg a mintegy ötven méteres kerülőt, hanem átvágnak a virágokkal és dísznövényekkel teli zöldterületen. (Azt a kis „kertet” egyébként a Petőfi és Kölcsey Sándor utcák szélesítésekor alakították ki, ugyanis lebontottak egy ott található ingatlant.)

Az emberek leleményesek, pláne akkor, ha rövidebb, egyszerűbb utat kell találni. Így esett meg az, hogy az elmúlt években hiába füvesítettek és rendezték a kis területet, a falon lévő hirdetőtáblák mellett sokan levágták az utat. Így szépen ki is alakult egy kis kitaposott nyomvonal, ami száraz időben könnyen, eső és havazás után némiképp nehezebben járható. Mellesleg esztétikai szempontból sem nézett ki túl jól.

Így hát sokan örülnek annak, hogy az önkormányzat most járdát épít a kitaposott sávban. A szegélykövek kedden délutánra már a helyükre kerültek, a térköveket már a beépítésre várnak. Ha minden jól alakul, a következő héten már ki is próbálhatjuk az új járdaszakaszt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!