Életbe léptek a szigorítások a Mindszenty iskolában

Fokozódik a járványhelyzet, ezért november 10-től több intézkedés is életbe lépett az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda területén. Az intézmény tájékoztatása szerint a szigorítások visszavonásig érvényesek.

Az iskolavezetés döntésének értelmében az épületbe belépéskor kötelező a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítő használata. A reggeli belépés a porta mögötti termen keresztül történik. Az épületen belül, a közösségi terekben, tehát a folyosókon, a mosdókban, lépcsőkön, az ebédlőben is kötelező jelleggel viselni kell az orrot és arcot eltakaró maszkot.

A tanórákon ugyan nem kötelező a maszk használata, de megengedik annak a lehetőségét, hogy bárki szabadon viselje. Illetve amennyiben az adott pedagógus kéri, a tanulók kötelesek az órán is felhúzni. Arra kérik a pedagógusokat és a tanulókat is, hogy törekedjenek a megfelelő távolságtartásra.

„Ha a családjában felmerül a gyanú, hogy az egyik tag fertőzött lehet Covid vírussal, amíg várja a teszt eredményét, kérjük tartsa otthon gyermekét, az esetleges fertőzés terjesztésének elkerülése érdekében. A tanuló hiányzását igazoljuk. A karanténra kényszerült diák, amennyiben egészségi állapota megengedi, online követi az órákat, a tanár által felajánlott csatornán keresztül.” – olvasható a közleményben.

(Forrás: Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda

(Kép: Google Maps)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!