Kötelező lesz a maszkviselés a Szent Erzsébet Gimnáziumban

November 15-től kötelező lesz a maszkviselés az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola épületében tartózkodók számára – közölte az intézmény november 12-én, pénteken a közösségi oldalán.

Valkó Miklós igazgató a november 12-i posztban egyrészt örömét fejezte ki, hiszen az iskola alkalmazottai és diákjai közül nagyon sokan beoltatták magukat koronavírus elleni védőoltással.

„Az elmúlt 2 év tapasztalata után tudjuk, hogy diákjaink itt az iskolában akarnak tanulni, és nem otthon egyedül egy monitor előtt üldögélve. Mi pedig itt az iskolában szeretnénk tanítani a diákokat. Szeretnénk látni a tanulók reakcióit, megmagyarázni – felelni a feltett kérdéseket.” – jegyezte meg Valkó Miklós.

Az igazgató kijelentette: az új delta-variáns koronavírus fertőzőképessége sokkal jelentősebbnek tűnik, mint a korábbi vírus változatok. Ezen a héten egymástól függetlenül több környezetünkben élő személy is pozitív korona vírus teszt eredményt mutatott.

„A jelenlegi hatósági szabályok szerint karanténba kerül az, aki 10 percnél tovább tartózkodik 1,5 – 2 méteren belül maszk nélkül koronavírussal fertőzött személlyel. Fertőzött személynek minősülünk a betegség első tüneteinek megjelenése előtti második naptól. Ha egy tanulóról kiderül, hogy koronavírus tesztje pozitív, akkor karanténba kerülhetnek egész osztályok és azok a tanulócsoportok, amelyeknek tagja az adott diák.” – hangsúlyozta.

A fenti szempontok mérlegelése után a nevelőtestület úgy döntött a november 10-i értekezletén, hogy az iskola területére belépő minden személynek szájat és orrot teljesen takaró maszkot kell hordania 2021. november 15. hétfőtől. Kérik, hogy mindenki tartsa be ezt a szabályt.

(Forrás: Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!