Tovább robog az Esztergom, az ÓKSI csapatát is legyőzték

20:15-ös félidei vezetést követően végül 42:34-re győzte le az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata az ÓKSI KKFT alakulatát. Az újabb sikernek köszönhetően továbbra és veretlenek és vezetik az NB II-es bajnokság Észak-csoportját.

Az előző forduló előtt az ÓKSI a tabella hatodik helyét foglalta el: jó képességű, fiatal játékosokból álló csapatról van szó, akik bármikor okozhatnak meglepetéseket az ellenfeleknek. Nemrégiben a BVSC-t például öt góllal verték meg.

– Mi a héten a szokásos rend szerint készültünk. Az ÓKSI-val még a felkészülés során találkoztunk. Megbeszéltük az ellenfél erősségeit és a gyengébb pontjait. Természetesen minden meccs más. Mi elsősorban most arra figyeltünk, hogy újra a korábbi formánkat tudjuk hozni – mondta Mezőségi Irén edző.

A találkozó esztergomi részről jól indult, hiszen a 4. percben már 3:1-re vezettek, az ellenfél rövid időn belül felzárkózott, egy perc elteltével 3:3 volt az állás. Ezután viszont fokozatosan növelte az Esztergom az előnyét: a 7. percben 5:3, a 10. percben 7:4, míg a 14. percben 10:4 volt az eredmény.

Ehhez hozzátartozik, hogy jól működött a hazai csapat felállt fal elleni játéka, a védekezésük pedig jobban teljesített még annál is, mint amit a BVSC elleni találkozón nyújtottak. A 20. percben 15:8-ra, míg a 24. percben már 17:10-re mentek, végül ötgólos előnnyel vonultak szünetre (20:15).

A második játékrészben tovább tudták játszani a játékaikat, ennek köszönhetően tovább növelték az előnyüket. Több felállást is gyakorolhattak és nagyszerű teljesítményeket láthattunk a pályán.

– Barczi Anna remek formában kézilabdázott. Valovics Nóra védekezésben és támadásban is vezére volt a csapatnak. Ábrahám Szilvia beállósként remekelt. Csiki Renáta jól szervezte a játékot. Berkesi Dóri biztos pont a kapunkban. A fiatal Hegedűs Kornélia mikor beállt a kapuba megmutatta tehetségét – idézte fel a csapat edzője.

A szélsőjátékosokra sem lehetett panasz, Takács Angéla, Lovász Brigitta, Horváth Mónika és Tóth Bori hasznosan játszottak. Sipos Krisztina rutijára és higgadtságára pedig ezúttal is nagy szükség volt a védekezésben. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy Törőcsik Zsófia két szemfüles gólt szerzett.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 42:34 (20:15) ÓKSI KKFT

Gólszerzők: Barczi Anna 10, Ábrahám Szilvia 8, Valovics Nóra 7, Csiki Renáta 6, Takács Angéla 3, Lovász Brigitta, Tóth Borbála és Törőcsik Zsófia 2-2-2, míg Horváth Mónika és Sipos Krisztina 1-1 találatot szerzett.

Természetesen voltak hibái is az esztergomi csapatnak, amelyet igyekeznek kijavítani a következő fordulókra. Két rivális következik, a DKA -Vác és a Szentendre: mindkét csapat pontveszteség nélkül áll mögöttünk a tabellán így fontos lenne, hogy ellenük is begyűjtsék a pontokat.

Mezőségi Irén: -Remekül menetelünk a bajnokságban, nyolcból nyolc mérkőzést nyertünk meg. Örülök hogy újra a szebb arcunkat tudtuk mutatni, és jó játékkal rukkoltunk elő. Gratulálok mindenkinek, igazi csapatmunka volt ismét.

(Kép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!