Hónapokon keresztül szűk boxokban tartotta Piliscséven a kutyákat és macskákat

Állatkínzás miatt felfüggesztett börtönbüntetést is kaphat az a piliscsabai nő, aki hónapokon keresztül szűk boxokban tartott Piliscséven a rábízott állatokat, sőt az ellátásukról sem gondoskodott megfelelően.

A vádirat szerint a piliscsabai nőt 2019 decemberétől bízták meg 9 darab nagytestű kutya és 2 macska gondozásával. Az állatok a piliscsévi ingatlanban állandóan a házban éltek, egyetlen kutya kivételével, amely az udvaron tartózkodott.

Ennek oka az volt, hogy a szomszédokat zavarta a folyamatos kutyaugatás. Az elkövető 2020. december 10-étől 2021. március 10-éig nem gondoskodott megfelelően a rábízott állatok közül 8 kutyáról és két macskáról.

A nő az ebeket a piliscsévi házban a két szobában extrém szűk állatszállító boxokban tartotta, amelyek alkalmatlanok voltak arra, hogy azokban az állatok felálljanak vagy akár megforduljanak. A nő a boxokat és a szobát nem takarította, az állatoknak enni és inni ritkán adott, velük nem foglalkozott, orvosi ellátásukról nem gondoskodott.

A nem megfelelő elhelyezési körülmények alkalmasak voltak arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását szenvedjenek vagy elpusztuljanak. A tartási körülmények, a kutyák esetében a legelemibb mozgás hiánya, a bélsárban való fekvés, míg a macskáknál a bőrbetegségek és a bolhásság az állatoknak különös szenvedést okozott.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki.

(Fotó és forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!