1785 facsemetét ültetett el a KIRCHHOFF-csoport Esztergomban

2021. november 12-én az esztergomi KIRCHHOFF Automotive gyáregység is csatlakozott a faültetési akcióhoz, melynek keretében munkavállalóik 1785 facsemetét ültettek el a Pilisi Parkerdő Pilisszentkereszti Erdészete által kijelölt területre – derül ki a vállalat sajtóközleményéből.

1785 fa. Pontosan ennyit ültetett el a cég a „jövő erdejébe“, pontosabban ennyi facsemetét a vállalatcsoport minden egyes üzeme, világszerte. A tervek szerint a kampány befejeztével mintegy 60 000 fa lesz kiültetve, ugyanis a vállalatcsoport négy kontinensen több mint 50 üzemmel rendelkezik.

A vállalat részéről több mint 90 munkatárs vett részt az eseményen, ahol a Parkerdő dolgozói gondoskodtak arról, hogy a – kocsánytalan tölgy – facsemeték megfelelő módon és a megfelelő helyekre legyenek kiültetve.

A képen balról jobbra haladva: Thomas Kirchhoff – a KIRCHHOFF vállalatcsoport kulturális felelőse, Körtvélyessy Géza – a KIRCHHOFF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Csépányi Péter – a Pilisi Parkerdő vezérigazgató-helyettese, Méri Szilárd – a KIRCHHOFF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója

A telephelyenként ültetett 1785 facsemete számát tudatosan választották ki; ez az iserlohni Stephan Witte & Comp cég alapítási évére vezethető vissza, az eredeti „magra”, amelyből a Kirchhoff-csoport kinőtt. A faültetés ötlete egyébként Thomas Kirchhoff professzortól, a vállalatcsoport kulturális felelősétől származik, aki már négy éve szervez zenei rendezvényeket, művészeti akciókat, koncerteket és egyéb kulturális eseményeket a KIRCHHOFF Culture Life kezdeményezésen belül. Ezúttal egy környezetvédelmi projekt állt közel a szívéhez és a vállalat vezetőségéhez, ami az éghajlatváltozásra és különösen az ennek kitett erdőkre összpontosított.

A KIRCHHOFF Hungária Kft. lelkes csapata

„Figyelemreméltó, hogy az erdők fenntartása, klímaváltozáshoz való alkalmazkodásuk segítése a társadalom és a gazdaság szereplőinek is egyre fontosabb. A KIRCHHOFF Hungária Kft. jó példával jár elöl, hiszen az ehhez hasonló önkéntes felajánlások előremutató utat mutatnak az erdő hosszútávú megmaradásának biztosításában.”  – hangzott el Dr. Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő vezérigazgató-helyettesének nyitóbeszédében.

„Büszkeséggel tölt el, hogy a társadalmi ügyek iránt elkötelezett munkavállalók alkotják a KIRCHHOFF Hungária csapatát. Külön öröm látni, amikor a kollégák elhivatottan, szenvedéllyel állnak ki egy-egy jó ügyért, és munkatársaikat is bevonják a felelősségvállalásba! A jövőben is igyekszünk olyan projekteket szervezni, amelyekkel a jövőbe fektetünk.” – fűzte hozzá Körtvélyessy Géza, a KIRCHHOFF Hungária Kft. adminisztratív területekért felelős ügyvezető igazgatója.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!