Pályaorientációs napot tartottak a letkési iskolában

A közelmúltban pályaorientációs napot tartottak a letkési általános iskolában – számolt be az eseményről a 0627.hu. A portál tájékoztatása szerint a gyerekek megismerkedtek az egészségügy egy-egy területével, a mezőgazdaságon belül pedig a méhészettel, illetve az állattartással is.

A program az iskola összes tanulóját érintette és megmozgatta. Kicsik és nagyok egyaránt élvezettel figyelték az előadásokat, előadókat. Forgószínpad alapján mentek a gyerekek az előadás helyszíneire, ahol megismerkedtek az egészségügy egy-egy területével, a mezőgazdaságon belül a méhészettel és az állattartással.

A 0627.hu szerint igazi élményt nyújtott az életmentés és újraélesztés folyamata, amit persze ki is próbálhattak a gyerekek. Igencsak oda kellett figyelni, hiszen egy emberi életről szólhat az éberség és a lélekjelenlét. Az egészségügy másik területe a védőnői szolgálatot érintette, amiről szintén elmondható, hogy ez nem munka, hanem hivatás. A felsős diákok elmondása alapján nagyon mély nyomot hagyott bennük mind a két terület.

„Az állattartás és a méhészet igazi csemegének számított számukra. Ki ne szeretné az állatokat? Ki ne szeretné az édes mézet? Milyen üzenete van mindennek? Egészség, gondoskodás, felelősség, mások segítése legyen szó emberről vagy állatról” – mondta Hajdú Attiláné, a tagintézmény vezetője.

Hozzátette: az arcokat látva bízunk abban, hogy sikerült ezekről a szakmákról, hivatásokról úgy átadni valamit, hogy az sokáig megmarad bennük és talán valamelyikük ezek közül választ magának pályát.

(Forrás és kép: 0627.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!