Rendhagyó köszönet a nyergesújfalui életmentőknek

Dr. Völner Pálnak, a térség országgyűlési képviselőjének a kezdeményezésére helyi cégek, illetve egyéni vállalkozók újították fel a nyergesújfalui mentőállomást. Az elvégzet munka eredményeként komfortosabb környezetben dolgozhatnak a mentősök.

A politikus november 18-án, csütörtökön kereste fel a mentőállomást, a látogatásról közösségi oldalán is beszámolt. A fotókon is látszik, hogy a mai kor igényeinek megfelelően renoválták a helyiségeket.

Dr. Völner Pál szerint elsőosztályú munkát végeztek azok a cégek, vállalkozók, akik a hálájuk jeléül újították fel a nyergesújfalui mentőállomást. Már az utcáról is jól látszik, hogy szebb, korszerűbb lett az épület, de többek között a konyhájuk és a fürdőszobájuk is megújult. A jótékonysági akció kapcsán Völner Pált, a térség országgyűlési képviselőjét kérdeztük, aki elmondta, hogy az ilyen és hasonló ügyek jelentik a hivatása talán legszebb részét.

„A vállalkozók azzal a felvetéssel kerestek meg, hogy szeretnének valamilyen módon köszönetet nyilvánítani a mentőszolgálat munkatársainak, hiszen a járvány hónapjaiban minden korábbinál nehezebb feladatuk volt. Emberfeletti munkát végeztek. Egyeztettem az érintettekkel, és arra jutottunk, hogy az épület felújítása lenne a legjobb a mentők számára. A vállalkozók nem késlekedtek, amint lehetett, munkához láttak. Volt olyan szakember is, aki esztergomiként csak később értesült a különleges jótékonysági akcióról, és menet közben csatlakozott a munkához” – fejtette ki dr. Völner Pál, hozzátéve, hogy köszönet illeti a vállalkozókat, és nagyon örül, hogy segíthette ennek a kezdeményezésnek a megvalósulását.

A képviselő elmondta: sokféleképpen lehet segíteni akár a mentőknek, akár az egészségügy más részein dolgozóknak, de amit mindenki nagyon egyszerűen megtehet értük, az az, hogy felveszi az oltást.

„A vakcina jelenti a megoldást a járvány ellen. Arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy jelentkezzen be online, és a kiválasztott időpontban és helyen oltassa be magát. Jövő héten pedig oltási akcióhét lesz, azaz aki besétál egy oltópontra, előzetes online regisztráció nélkül is megkaphatja a vakcinát” – hívta fel a figyelmet a november 22-én induló lehetőségre a képviselő.

A projektben résztvevő szakemberek egyébként lefestették a homlokzatot, illetve kifestették a helyiségeket. Ez még nem minden, hiszen újramázolták a külső és belső nyílászárókat, szükség szerint felújították a vizesblokkot, gondoskodtak a konyhabútor, illetve a bojler és a szaniterek cseréjéről. A gépészeti vezetékek javításán túl pedig a lámpákat és a radiátorokat is cserélték, illetve javították.

(Forrás: Hídlap/dr. Völner Pál közösségi oldala)

(Fotók: dr. Völner Pál közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!