Egy pontot hozott el a DKA-Vác otthonából az Esztergom

Rendkívül értékes egy pontot gyűjtött be az NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata a DKA-Vác otthonában, az idegenbeli rangadón gyakorlatilag az utolsó másodpercekben sikerült döntetlenre menteniük a mérkőzést.

A DKA-Vác fiatal tehetségekből álló akadémiai csapat, mely idén még összeszedettebb, és összeszokottabb, mint a tavalyi bajnokságban. Hasonló céljaik vannak, mint az az Esztergomban, meg szeretnék nyerni a bajnokságot. A mérkőzés előtt a két csapat hasonló paraméterekkel várta a fordulót. Azonos ponttal és azonos kapott góllal szerepeltek a tabellán, igaz az Esztergom lőtt gólokat tekintve jobbnak bizonyult az ellenfelénél.

Mezőségi Irén edző elmondta, hogy előzetesen is nagy küzdelemre számítottak, éppen ezért igyekeztek felkészülni a gyors és dinamikus fiatalok játékából. A mérkőzést a váciak kezdték jobban, a 2. percben 2:1, a 6. percben 4:2, a 9. percben pedig 6:3 volt az eredmény.

Az esztergomi csapat viszonylag sokat hibázott, sok technikai hibát vétettek, illetve többször is eladták a labdát. Mezőségi Irén jókor kért időt, össze is szedték magukat és fokozatosan ledolgozták a hátrányukat. A 14. percben már 7:7 volt az eredmény, míg a 18. percben Csiki Renáta góljával átvették a vezetést (9:10).

Ezt követően felváltva estek a gólok, majd letelt az első harminc perc, a félidő végén időntúli szabaddobást ítélt a játékvezető. Valovics Nóra állt oda, hogy elvégezze, de a lövés sajnos lecsúszott, eltalálta a sáncoló védő fejét, az esztergomi játékost pedig a bíró piros lappal kizárta.

A vendégek felfokozott hangulatban vonultak az öltözőbe. Tudták, hogy a kiállításon már nem tudnak változtatni, ezért Mezőségi Irén arra kérte a játékosokat, hogy próbáljanak higgadtak maradni és mindenki tegyen meg mindent. Azt mondta nekik, hogy duplázzák meg az akaratot és a küzdést, hiszen így elérhetik a céljukat.

Természetesen a második játékrész előtt taktikai dolgokról is beszéltek, a felállásunkban kétirányítós játékra váltottak. A második félidőben végig fej-fej mellett haladtak az ellenfelek: a 33. percben 15:15, a 37. percben 17:17, a 39. percben 20:20, míg a 41. percben 22:22 volt az állás. A 49. percben az Esztergom 23:25-re meglépett, köszönhetően annak, hogy Ábrahám Szilvia, Csiki Renáta és Takács Angéla is betalált.

A találkozó rendkívül izgalmas volt, amit az is igazol, hogy az 50. percben már újra 25:25 volt az eredmény. Végig nagy csata folyt, az utolsó percben 29:28-ra vezetett a Vác. Ekkor Mezőségi Irén újra időt kért, majd Tóth Borbála révén sikerült kiegyenlíteni. Még hátra volt húsz másodperc, melyet kivédekeztek, megúszták újabb kapott gól nélkül, így 29:29-es állásnál fújták le a mérkőzést.

Végeredmény: DKA-Vác 29:29 (14:14) Esztergomi Vitézek RAFC)

Gólszerzők: Takács Angéla 7, Ábrahám Szilvia 6, Barczi Anna és Csiki Renáta 4-4, Lovász Brigitta és Valovics Nóra 3-3, Horváth Mónika és Tóth Borbála pedig 1-1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: -Az ellenfelünk jól kezdte a mérkőzést, majd szerencsére mi is magunkra találtunk. Nagy volt a küzdelem a pályán. Két pontért mentünk Vácra, de a meccs alakulása végett örültünk az egy pontnak is. Ismét megmutattuk csapatunk erejét, hatalmas szívvel játszottak a lányok.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!