Fákat ültettek el Tokodaltárón

November 19-én, pénteken ültették el Tokodaltárón az Agrárminisztérium Településfásítási Programjának keretein belül elnyert facsemeték utolsó példányait. Néhányat az iskola udvarán helyeztek el, dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is kivette a részét a feladatokból.

A jelenlévőket Petrik József polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy pusztaszil, kislevelű hárs, illetve díszkörte fajtájú fákra pályáztak. Az Agrárminisztérium pozitív döntésének köszönhetően harminc facsemetét kaptak, melyből jutott az iskolába, a régi strand előtti területre és a Szent István utcai játszótérhez is.

Dr. Völner Pál elmondta: a választókerületben mindenkinek szívügye a zöldprogram – utalva arra, hogy több település is van a környéken, ahol a Településfásítási Programba nyert fákat ültettek el – és úgy véli, hogy minden fa egy élhetőbb világot jelent és egyben üzenet a jövőbe.

A faültetéseket koordináló Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Reinitz Gábor az iskola udvarán a RTVE-nek arról beszélt, hogy az ilyen jellegű események azért is fontosak, mert a lakosok közelebbről is megismerhetik az erdészet munkáját, illetve azt, hogy hogyan küzdenek a klímaváltozás ellen. A szakember szerint mindenkinek fontos, hogy az erdeink rendben legyenek, mivel az élő környezetnek meghatározó és jövőbe mutató eleme az erdő, így kifejezetten fontosnak és hasznosnak tartja az országfásítási programot.

A faültetés után dr. Völner Pál és Petrik József polgármester megtekintette a felújított Balassi Bálint utcát.

Ezt követően betértek a Brunszvik Teréz Óvoda udvarára, ahol egy hatalmas, Holdra emlékeztető gömb lógott a fáról. Mint megtudtuk, a dekoráció világítani is tud, így remélhetőleg a gyermekeknek biztosan örömet nyújt majd.

A falubejárás során a Szent István utcai játszóteret is felkeresték, ahová szintén elültettek néhány fát, sőt ott kapott helyet a C-típusú sportpark is, ami a közelmúltban készült el.

A tetővel rendelkező közösségi téren akár csapadékos időben is lehetőség nyílik edzésre, mozgásra. A látogatás alkalmával bebizonyosodott, hogy Tokodaltáró szépen fejlődik.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!