Európa-bajnok lett az esztergomi kick-boxos Kovács Marcell

Idén november 5-14. között a montenegrói Budvában rendezték meg az Utánpótlás Kick-Box Európa-bajnokságot, ahol a magyar válogatott csapatát Tóth Anna, Baráth Albert Károly és Kovács Marcell Tamás versenyzők, valamint Olasz Attila, mint szövetségi edző képviselte az esztergomi színeket.

Tavaly a COVID-világjárványnak köszönhetően többek között a fiatalok fő versenyének számító világbajnokság is elmaradt, így az összes résztvevő nagyon „éhesen’’ érkezett az Európa-bajnokság helyszínére.

Esztergomi részről Tóth Anna kezdte meg az első versenynapon a küzdelmeket kick-light szabályrendszerben egy görög lány ellen. Annának ezúttal sajnos nem sikerült a bravúr, és első kontinensviadalán a legjobb 16 között búcsúzott a további küzdelmektől. A mérkőzést kissé megilletődve kezdte, aminek köszönhetően néhány pontos előnyre tett szert az ellenfele. A folytatásban aztán magára talált az Esztergomi Kick-Box-SE versenyzője is, és elkezdte ledolgozni a hátrányát. A harmadik záró menetet meg is nyerte, azonban ez már kevésnek bizonyult a győzelemhez.

A második versenynapon sem maradtunk esztergomi vonatkozású mérkőzés nélkül. Baráth Albert Károly lépett ringbe full-contact szabályrendszerben, ahol egy török ellenféllel szemben kellett kiharcolnia a legjobb négy közé jutást, és a már biztos éremszerzést, szóval a tét nem volt kicsi.

Az esztergomi harcos jól kezdte az egyébként kiegyenlített mérkőzést, azonban a ring világában elég egy pillanatnyi kihagyás, ami el is döntheti az összecsapást. Ezt használta ki a török fiú, és az egyik támadása megrendítette Bertit, aki ezután már nem tudta folytatni a küzdelmet.

A csütörtöki versenynapon lépett színre Kovács Marcell Tamás light-contact -89kg-ban, ahol első körben egy horvát ellenfél várt rá. A két kick-boxos kiegyenlített küzdelmet folytatott, azonban a 3. menetre Marci került fölénybe. Az ellenfelét a folyamatos szabálytalanságai miatt a bírók többször megintették, amiért pontlevonással, majd a mérkőzés vége felé közeledve leléptetéssel sújtották, így a magyar versenyző juthatott be a kategória döntőjébe.

Az Esztergomi Kick-Box SE versenyzőjének egy lengyel sportolót kellett legyőznie, a dobogó legfelső fokáért folyó harcban. Az összecsapás egy Európa-bajnoki döntőhöz méltóan, egy szoros mérkőzést hozott, ahol szinte az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, hogy kinek a karját emelik magasba a küzdelem végén. Kitartásának és nagy szívének köszönhetően Kovács Marci az utolsó pillanatokban felül tudott kerekedni a lengyel versenyzőn, így a szombati zárónapon a dobogón állva, kupával a kezében neki szólt a Magyar Himnusz.

(Forrás és kép: Esztergomi Kick-Box SE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!