Karácsonyi hangulatba öltöztetik Esztergom főterét

Gőzerővel készülnek Esztergomban is az adventi időszakra: a Kossuth Lajos utcán, illetve a Széchenyi téren is felkerült a lámpákra az ünnepi világítás, a városháza előtti területen már épül a jégpálya, sőt már dolgoznak az adventi koszorún is.

Ahogy azt már megszokhattunk, decemberben ünnepi köntösbe öltöztetik a várost. A hagyományokhoz híven a Pálinka Patikánál idén is megépült a „csillagkapu”, a Széchenyi téren található gyógyszertár, illetve a bíróság előtti oldalon felszerelték a lámpákra a díszvilágítást, a Rákóczi téri járdaszigetnél már lóg a kandeláberről a fényfüzér.

November 19-én, pénteken érkeztek meg a jégpálya elemei, melyeket délután pakoltak ki a kamionról az Ettore Fagyizónál. Az építkezés azóta tart és Hernádi Ádám polgármester korábbi tájékoztatása szerint november 27-től egészen január 23-ig korcsolyázhatunk majd a főtéren.

November 22-én, hétfőn láttuk, hogy elkezdődött a Szentháromság-szobor köré tervezett adventi koszorú kialakítása, a dekorációs elemek felhelyezése még kedden is folytatódott. A karácsonyfa idén is a posta előtt fog állni, a talpát már kedden kirakták a térre.

Sőt jó hír, hogy idén is készülhetnek selfiek a fényfüzérrel díszített gömbben. Az adventi vásárt ugyanakkor nem itt, hanem a Kis-Duna sétány Mindszenty tér és József Attila tér közötti szakaszán rendezik majd meg.

(Forrás: esztergom.hu/Hídlap/Hernádi Ádám közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!