Vörös fényben pompázott az Esztergomi Bazilika – VIDEÓVAL

November 24-én, szerdán 16-24 óra között vörös díszvilágítást kapott az Esztergomi Bazilika. A látványosság tömegeket vonzott, az esti órákban viszonylag nagy forgalom volt a bazilika rámpáján, hiszen sokakat érdekelt a „vörösre festett” főszékesegyház.

November 23-án, kedden kora délután, naplementét követően a Kolping iskola előtt járva figyeltünk fel arra, hogy piros fény szűrődik ki a bazilika főbejáratánál található oszlopcsarnoktól. Később kiderült, hogy ez egy újabb fényfestési akció próbája volt.

Hernádi Ádám polgármester ugyanis néhány órával később közzétette a közösségi oldalán, hogy november 24-én, az úgynevezett „Red Wednesday” napján világszerte, így Esztergomban is megemlékeznek a világban üldözést szenvedő keresztény testvéreinkről. Mint kiderült, a fényfestés nem egyedi találmány volt, a város ugyanis egy világméretű kampányhoz csatlakozott.

A vasarnap.hu nemrégiben megírta, hogy az ACN #RedWeek jeligével nemzetközi kampányt szervezett november 17-24. között, hogy így hívja fel a figyelmet a világban a keresztényeket ért, szomorú eseményekre. A kezdeményezés keretében így többek között katedrálisok, templomok, műemlékek, illetve középületek kaptak vörös díszvilágítást.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala/Hídlap/vasarnap.hu)

(Kép: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!