Multifunkciós traktort adtak át Piliscséven

November 26-án, pénteken a piliscsévi községháza mellett adták át a Magyar Falu Program keretein belül beszerzett multifunkciós traktort. Dr. Völner Pál szerint a mostani átadó is bizonyítja: nem csak szlogen, hanem maga a valóság az, hogy a pályázatok révén egyre élhetőbbé válik a vidék.

Az átadóünnepség előtt dr. Völner Pál, Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármester társaságában felkereste az Egészségházat. A látogatás apropóját az adta, hogy a Magyar Falu Programban 1,6 millió forint támogatást nyertek orvosi eszközök beszerzésére. Az ott dolgozó asszisztensek, kollégák, orvosok örömmel mutatták meg, hogy mi mindennek bővült az eszközállomány, lépten nyomon pedig szóba is került, hogy hogyan könnyítik meg a fogorvosi, a gyermekorvosi, a háziorvosi és a védőnői ellátás munkáját.

Ezután a jelenlévők átsétáltak a hivatalhoz, ahol Kosztkáné Rokolya Bernadett arról beszélt, hogy nagy segítséget jelent számukra a multifunkciós traktor, melynek megvásárlására 15 millió forint támogatást kaptak. Dr. Völner Pál rögtön meg is jegyezte, hogy az önkormányzat különböző adaptereket is vásárolt a járműhöz, melyekkel lényegében meg lehet oldani minden, a közterület karbantartás terén jelentkező feladatot.

Ezután megjegyezte, hogy Piliscsév eredményesen szerepel a pályázatokon és reméli, hogy a jövőben is élni tudnak a Magyar Falu Program, illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) nyújtotta lehetőségekkel. A beszédek után Dimitrov László alpolgármester, Kosztkáné Rokolya Bernadett és dr. Völner Pál átvágták a szalagot, majd továbbmentek a művelődési házba, ahol a település polgármestere felidézte, hogy 2020-ban és 2021-ben milyen fejlesztések valósultak meg a településen.

A Magyar Falu Program keretében a Jubileum téri játszóteret új eszközökkel bővítették, megújult a Béke és Urbanics Pál utcai járdák egy-egy szakasza. A temetőben önerőből építettek járdát, valamint saját forrásból és MFP-s támogatásból egy-egy urnafal is létesült. Az óvodánál külső szigetelésre, ablakcserére és bádogosmunkára is nyertek összeget, de új kerítést is építhettek. A plébánia is sikeresen szerepelt a pályázaton, a régi kántorházból igazi közösségi teret hoztak létre.

A vetítés végén Kosztkáné Rokolya Bernadett megköszönte dr. Völner Pálnak a rengeteg segítséget, hiszen pusztán önerőből – vagyis állami támogatások felhasználása nélkül – szinte alig lenne lehetőségük nagyobb fejlesztésekre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!