Hazai pályán, emberhátrányban szenvedett vereséget a Dorog

Hazai pályán 0:1-es vereséget szenvedett az ETO FC Győr csapatától a Dorogi FC, a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában. A Rába-parti alakulat a bányászvárosban megszerzett három pontnak köszönhetően megelőzte riválisát.

December 5-én, vasárnap síkvidéken is lehullott az első hó, ennek köszönhetően havas-vizes pálya fogadta a csapatokat. A Nemzeti Sport Online a mérkőzés kezdete előtt azt írta: „áll a hó a pályán, a munkások eddig a kezdőkört és a két tizenhatost, valamint annak környékét tudták letakarítani.”

A találkozó nyitányaként Szedlár Zoltán, az angyalföldi kitérő után visszatért dorogi kedvenc kapta meg az őszi idény legjobbjának járó díjat. A kezdősípszó után már látszódott, hogy nem csak egymással, hanem a csúszós pályával is meg kell küzdeniük a játékosoknak. Az első helyzetig a 4. percig kellett várni, akkor ugyanis szabadrúgáshoz jutott a Dorog, de Dlusztus a kapu fölé lőtte a labdát.

Az első igazi győri akciót a 28. percben láthatta a publikum, de Kovács 20 méteres lövését magabiztosan hárította Mursits, a dorogi hálóőr. Az első komolyabb ziccer is a vendégek előtt adódott: a 35. percben a szabadrúgás után Vernes lőtt három méterről, éles szögből kapura, Mursits lábbal védett. Tíz perccel később viszont már sikerrel járt a győri csapat, Vitális Milán 18 méterről eleresztett lövésével megszerezték a vezetést (0:1).

A szünet után sokkal nehezebb helyzetbe került az egyébként fölényben játszó Dorog. Szabó Lukas, a hazaiak egyetlen csatára egy vele szembeni szabálytalanságot követően visszarúgott ellenfelének, begyűjtötte a második sárgalapját és mehetett is zuhanyozni. Ez sem törte le a vendéglátók lelkesedését, ugyanakkor hiába próbálkoztak és tettek meg mindent az egyenlítésért, a mai napon semmi sem jött össze a csapatnak.

(Forrás: NSO)

(Kép: dorogifc.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!