Völner Pál: Magyarország, így térségünk is előre megy, nem pedig hátra

„Magyarország előre megy, nem pedig hátra – ezt bizonyítja négy, a jövő év elején esedékes intézkedés is” – mondta lapunknak dr. Völner Pál. A térség országgyűlési képviselője részletesen is beszámolt ezekről a kormánydöntésekről.

„A nemzeti kormány döntései alapján a fiatalok, a gyermeket nevelő családok és a nyugdíjasok is jelentős támogatásokat, illetve lehetőségeket kapnak” – mondta el a Hídlapnak dr. Völner Pál. A térség országgyűlési képviselője kifejtette: az idősebb korosztály tagjai, amellett, hogy 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kaptak, februárban megkapják a 13. havi nyugdíjat is.

„A baloldal annak idején elvette ezt a juttatást, mi viszont visszaépítjük. Mi ugyanis ezt a korosztályt is megbecsüljük” – tette hozzá dr. Völner Pál.

A családi adóvisszatérítéssel összefüggésben elmondta: ez egy egészen egyedülálló mértékű és típusú támogatási forma, hiszen csaknem 2 millió szülőt érint és összesen több mint 600 milliárd forintot tesz ki.

„Azt szeretnénk, hogy minden pár annyi gyermeket vállalhasson, amennyit szeretne. Éppen ezért folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel a családokat tudjuk támogatni. Most – az átlagbér mértékéig – a szülők visszakapják a befizetett személyijövedelem-adójukat” – részletezte a képviselő.

Mint mondta, a magyar gazdasági növekedés az egyik legmagasabb az Európai Unióban, és ez is azt mutatja, hogy a kormány jól döntött, amikor a járvány okozta válság idején is a vállalkozások és az emberek támogatása mellett tette le a voksát, nem pedig megszorításokat alkalmazott.

„Láttuk, hogy mi lett az eredménye a baloldal megszorítási politikájának 2009-ben és utána. Egyértelmű: az semmire nem megoldás, hogy elvesszük az emberektől a pénzt” – fejtette ki.

A fiatalokról szólva elmondta: januártól nem kell jövedelemadót fizetniük a 25 év alattiaknak, így havi több tízezer forinttal emelkedhet a keresetük.

„Ez az intézkedés egyszerre segíti a fiatalokat és a gazdaságot. Emlékszünk, hogy mi volt Gyurcsányék üzenete ennek a korosztálynak annak idején: el lehet menni Magyarországról! Nos, mi ezt nem így gondoljuk. A Fidesz-KDNP azt szeretné, hogy a fiatalok maradjanak Magyarországon, itt találjanak megfelelő munkát, és itt alapítsanak családot” – mondta dr. Völner Pál.

A képviselő a fizetésekkel kapcsolatban elmondta: januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. „A minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal alatti átlagbérnél” – tette hozzá.

A képviselő az intézkedésekkel összefüggésben elmondta: a kormány szerint egyértelmű, hogy Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra – éppen ezért döntöttek ezek mellett az intézkedések mellett. Hozzátette, nem szabad hagyni, hogy a múlt emberei visszatérjenek, mert akkor mindent, amit az elmúlt közel 12 évben elértünk, elveszíthetünk, és újra a megszorítások világa tér vissza.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!